Mi lehetne a legegyszerűbb és egyben legcsodálatosabb ajándék szeretteid számára? Készítettél már házi bonbonokat? Most megmutatjuk, hogyan fogj neki, és adunk receptötleteket is hozzá.
Ezeket olvastad már?
Sok-sok történet fűződik a bonbon elnevezés “születéséhez”. A legkedvesebb „eredetmonda” szerint a XIV. Lajos udvarában bemutatott cukrozott mandula akkora sikert aratott az előkelő hölgyek körében, hogy kóstolása után csak azt mondogatták: Bon! Bon! (tehát: Jó! Jó!). Innen hát a bonbon elnevezés? Ki tudja, egy biztos azonban, hogy mindannyian imádunk benne gyönyörködni és nem utolsó sorban megízlelni.
Ezeket olvastad már?
A jövő zenéje, hogy nemsokára 3D-s nyomtatókkal készítjük a bonbonokat is, de idén még maradunk a hagyományos módszernél. Először is kell hozzá egy szilikonforma, amit keress olcsóbban a neten. Vásárolj hozzá mindenféle díszítőelemet: gyöngyöt, természetes ételfestéket, mogyorót, mandulát, marcipánt.
Az elkészítési folyamat leírását pontosan olvasd el, és kövesd figyelmesen. Gyermekeidet is bevonhatod a “játékba”, ahogy a gyurmát, úgy a csokigolyókat is csodásan össze tudják gömbölygetni. Utána viszont nagy kézmosással folytassátok, nehogy a kanapén, a fotelen és a lakás más tárgyain is megmutatkozzanak a csodás kacsók lenyomatai. (x)