A karácsonyi készülődés egyik alappilére a fenyőállítás után, természetesen a díszítés. És ahány ház, annyi szokás, ki milyen díszeket aggat a fenyőre a hagyományostól kezdve az egészen különleges formákig. Amivel viszont biztosan nem lehet elrontani a dekorálást, az az ehető díszek sora! Íme, 4 karácsonyfadísz, amivel teljes lesz az ünnep!
Kattints a galériára az ehető karácsonyfadíszekért!
1. Habkarika
Az összesen 2 összetevős, de nagyon mutatós habkarika egyedi dísze lehet a fának. A német eredetű, Baiserringe nevet viselő porcukorból és tojásfehérjéből készülő édesség hipp-hopp összedobható, és szinte elronthatatlan. Ha a fehér habkarika nem elég ünnepi, akkor színezd meg egy kis ételfestékkel és szórj rá színes cukor dekort!
2. Gabonapehely hógolyó
Ez a fajta amerikai édesség eredetileg egy rizses reggelizőpehelyből készül, de másféle gabonapely is jó választás. Kelleni fog még egy kis olvasztott vaj, amit az összezúzott gabonapehelyhez kell hozzáadni, majd kis golyókká kell gyúrni őket. Ezt szintén megolvasztott mályvacukorba mártva díszítsük még színes cukordrazséval és kész is a tökéletes karácsonyfadísz.
3. Üvegfestmény hatású süti
A klasszik amerikai csokis keksz akkor lesz még mutatósabb, ha kap egy kis extra díszítést! Ezt többféleképpen is elérheted, például ha színes keménycukorkát olvasztasz és rácsurgatod a kisült kekszekre vagy ételfestékkel színezett felvert tojásfehérjével mázolod festménnyé a süti felületét. Ha energiatakarékosabb módon szeretnél színes kekszeket, akkor sütés előtt néhány franciadrazsé jelenthetett praktikus megoldást.
4. Linzercsillag és-szív
A linzer tésztájú aprósütik egyébként is az adventi készülődés nagy favoritjai. A porcukorral meghintett, élénk színű lekvárral töltött darabok pedig nagyon jól fognak mutatni a fenyő sötétzöld tűlevelei között. Készíts a kör alakú forma mellett szív alakút és egyéb, téli hangulatot idéző linzert is!
ég több karácsonyi tartalom: