5 tipp, mit egyél karácsonykor, ha nehéz a gyomrodnak a klasszikus menü

Lehet szépíteni, de sokunknak a karácsony egyet jelent a gyomornehéz, puffadós, kicsit hasfájós napokkal, hiszen az ünnepi időszak nem arról híres, hogy könnyed ételeket vonultatna fel. Lássuk, hogyan segíthetünk magunkon kímélőbb, de nem kevésbé különleges és finom fogásokkal + okos tippekkel!

A karácsonyi menü mindig nagy kérdés, mert ha klasszikust tálalsz, ha újítasz, a receptekről, folyamatokról, napirendről dönteni kell, aztán ott a bevásárlás, tervezés, sütés-főzés gondja is. Nos, ezt szépen megfejelheti, ha gyenge gyomrú a család (legalább egyik tagja), hiszen az ünnepi menü alapanyagai és jellegzetes receptjei nem éppen gyomorbarátak. Mutatunk pár tippet és receptet, melyeket bevethetsz, ha könnyedebbé tennéd a karácsonyt magadnak, a közérzetednek és a gyomrodnak is!

Kattints a képre, nyílik a galéria a gyomorkönnyítő tippekért!


Még több karácsony itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...