Ilyen gyönyörű Erzsébet királynő karácsonyfája

A napokban felállították a királynő karácsonyfáját, ami idén igazán pompásan fest.

A királyi család is nagyban készül a karácsonyra, amit idén először ünnepelnek Fülöp herceg nélkül. A királynő már azt is tudja, mit ad alkalmazottaink, és a napokban az is kiderült, milyen étel kerül majd az asztalukra szenteste. A Windsori kastélyt is elkezdték feldíszíteni, sőt, a fát is felállították, hogy a királynő még jobban ráhangolódhasson az ünnepekre.

Az impozáns fáról természetesen egy képet is közétettek a királyi család hivatalos Instagram-oldalán: a fa hat méternél is magasabb, gyönyörű arany és piros gömbök díszítik, a tetején pedig egy hatalmas angyal csúcsdísz ragyog, hasonlóan az előző évekhez.

Mit eszik a királyi család karácsonykor?

A királyi család egyáltalán nem választ fényűző fogásokat szentestére: a főétel a szokásokhoz híven pulyka, a hozzá való tipikus körettípusokkal. A séf állítása szerint ilyenkor összesen 3 pulyka készül: egy a királyi családnak, egy a több mint száz fős személyzetnek, az utolsót pedig átszállítják egy bölcsődébe a gyerekeknek.

Hogy tetszik nektek Erzsébet királynő karácsonyfája?


Még több karácsony:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...