Kiderült, miért van rossz íze a gyógyszereknek

A gyógyszerek keserű ízét sokan nem szeretik, de akkor miért nem próbálják meg a gyártók mérsékelni azt? Most itt a válasz!

Vannak, akiknek komoly problémát okoz lenyelni a gyógyszereket kellemetlen ízük miatt. Persze vannak különböző technikák, hogyan mérsékelhetjük a keserűséget, de vajon miért nem állítják őket úgy össze, hogy ne érzékeljük ezt a kellemetlen mellékhatást?

Kiderült, miért van rossz íze a gyógyszereknek

Az Amerikai Kémiai Társaság magyarázata szerint a gyógyszerekben lévő anyagok többsége növényekből származik, és ezért eredendően keserű.

A különböző gyógyszereket úgy állítják össze, hogy ne befolyásolják az adott szer hatóanyagát. Éppen ezért nem adnak hozzá adalékanyagokat, ugyanis az hatással lenne a működésükre. Azonban ennek jó oldala is van, hiszen így a gyerekek, ha véletlen beszednének pár pirulát, jóval nehezebben nyelik le őket, mert rossz ízűek.

Ha neked sem megy

Az egyik módszer, amit érdemes lehet kipróbálnod, ha te sem vagy a gyógyszerszedés szerelmese, ha a tablettát a nyelved hátuljára helyezed, és gyorsan lenyeled egy pohár vízzel. A másik, ha valami édessel, például mézes teával együtt veszed be a gyógyszered.

Forrásunk volt.


Még több érdekes cikk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...