A megfázós, náthás időszakban kifejezetten fontos, hogy nagy figyelmet fordítsunk az immunrendszerünk támogatására. Szerencsére ezt nemcsak méregdrága vitaminokkal tehetjük meg, hanem fantasztikus gyümölcsökkel és zöldségekkel, ezekből pedig bőven akadnak olyanok, melyek abszolút a megfizethető kategóriába esnek: ilyen például a káposzta. Ha azt gondolnád, hogy a káposzta egy viszonylag egyoldalú zöldség, nagyot tévedsz, rendkívül sokféle étel készíthető belőle, és jóval több mindenre jó, mint az immunrendszered támogatása.
Kattints a képre, és tudd meg, mi mindenre jó a káposzta!
6 ok, mely miatt érdemes sokszor enned ebből a magyar szuperélelmiszerből
Csökkenti a gyulladás mértékét a szervezetben
Antioxidánstartalma miatt csökkentheti a szervezetben található krónikus gyulladásokat. Már egy korábbi tanulmányból kiderült, hogy a keresztesvirágú zöldségek rendszeres fogyasztása mérsékelheti a szívbetegség és a gyulladásos bélbetegségek kockázatát.
Egyszerű káposztaleves
Egy finom, lélekmelengető leves. Lestyán helyett lehet kaporral is ízesíteni. A levesbe főzhetünk húsgombócokat is.
Coleslaw - amerikai káposztasaláta
Gyakran készítek salátákat. Ma egy amerikai változatot..
Klasszikus paradicsomos káposzta
A paradicsomos káposzta egy igazi menzás klasszikus, ám ha felül akarjuk írni a régi (és nem biztos, hogy pozitív) élményeket, készítsük el otthon a klasszikus receptúrát ...
Még több az egészségről: