Így termesszünk kaprot otthon

A kapor olyan fűszer, amit vagy imádunk vagy utálunk, átmenet nem igazán van. Lássuk, hogyan érdemes nekifogni, ha termeszteni szeretnénk.

A kapor Európában és Ázsiában őshonos fűszernövény, amelyet levelei, magjai és virágai miatt is termesztünk. Kora tavasszal, a fagyveszély elmúltával vagy ősszel is elvethetjük magjait. A legjobb, ha közvetlenül a kertbe vetjük, napos helyre, mert a kapor nem szereti a hideget, és igen hosszú a gyökérzete. 15 és 20 Celsius-fok közötti hőmérsékletű talajban csírázik leggyorsabban, a kaporpalánták pedig jó esetben körülbelül 10 nap múlva már meg is jelennek - írja az Agroforum.

Így termesszünk kaprot otthon

Tipp: nagy, vízelvezető lyukakkal ellátott cserépben is termeszthetjük a kaprot, de nem szereti a hideg, nyirkos körülményeket!

Szereti a laza, jó vízelvezetésű talajt, és érdekessége, hogy elveti magát, ezért olyan helyre ültessük, ahol szabadon mozoghat, vagy ahol még azelőtt betakaríthatjuk, hogy az önvetés megkedődik. Mivel karógyökere van, ezért a tömör talaj probléma lehet! A talaja pedig mindig legyen nedves, de ne ázzon el.

Kapros-túrós palacsinta

Az édes túrós palacsinta sokunknak nagy kedvence, amiből nem lehet eleget enni, azonban a sós verziója is igazán különlegesnek mondható. Friss kaporral, pirított baconnel, tejföllel és ...

A kapor a téli fagyokat nem éli túl, és nem fog tovább nőni a beltérben napfény nélkül. Ahogy beköszönt a hűvös idő, takarítsuk be a növény magjait, hogy a következő szezonban elvethessük őket. Előnye, hogy gyakorlatilag problémamentes a kártevőket illetően, sőt, vonzza a hasznos rovarokat a kertbe.

Forrásunk volt.


Még több növény otthonra és a kertbe:

Legújabb receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!