Néha érdemes túllépni a megszokott ízeken és párosításokon, hiszen bármelyik sarkon belefuthatunk az új kedvenc kombinációnkba, ha kísérletezünk egy kicsit, és hagyjuk magunkat elveszni az aromák labirintusában. Dolgozzunk most a kaporral: keressünk mellé olyan nyári alapanyagokat, amelyekkel kirobbanó energiájú, utánozhatatlan fogásokat hozhat létre, legyen szó salátáról, levesről vagy édességről. Lássuk, mi áll jól a kapornak!
Nézd meg galériánkban a kapor nyári társait!
5 nyári alapanyag, amivel ereszd össze a kaprot
Görögdinnye
Erős kezdésnek tűnhet a lédús, piros, nyári gyümölcs, azonban épp ezért működik ilyen jól a kaporral történő házassága – szokatlanok együtt, meghökkentenek, mégis kellemesek, nem lépik át a jó ízlés határait. Használjuk a fűszert és a gyümölcsöt együtt salátákban, hideg levesekben, előételekben.
Cukkini
Igazából csak egy egészen apró logikai lépés a töktől a cukkini: ha az előbbi zöldséggel is oly zökkenőmentesen együtt tud dolgozni a kapor, miért ne tehetné meg ugyanezt a cukkinival is? Eresszük őket össze főzelékekben, lepényekben, húsételekben és levesekben, sőt, akár a sütemények világába is magunkkal vihetjük a zöldfűszert (egy citromos-cukkinis-kapros édeskenyér, valaki?). Egy kiváló recept ITT található!
Citrom
És ha már citrom: észrevettük, hogy a klasszikusan kapros receptek nagy része felveszi alapanyaglistájára a friss, aromás citrust is? Nem tudni, mi lehet ezzel a kettővel, de egyszerűen vonzzák egymást: levesekben, szószokban, húsételekben működhetnek együtt, vagy desszerteket tehetnek felejthetetlenné. Egy ízes receptötletért kattints IDE!
Csicseriborsó
Ha elsőre nem tudjuk elképzelni, mégis hogyan viselkedik együtt a csicseri és a kapor, gondoljunk a ropogós falafelre, amelyben (jó esetben) több zöldfűszer egyesül annak érdekében, hogy az olajban sült golyókat zöldre színezzék és aromásra ízesítsék. Ezen a vonalon elindulva pedig kiegészíthetjük a csicseris egytálételeket, leveseket és mártogatósokat egy nagy csokor, frissen aprított kaporral. Próbáld ki például EZT a receptet!
Fetasajt
Bizony, a tejtermékek sem maradnak ki a sorból: ízesítsünk kaporral bármit, ami fetasajtos: sülve, főve, krémben, salátában, húsok mellett vagy mézesen-citromosan, réteskabátban tálalva – szinte desszert gyanánt – a sós, friss sajtkocka rengeteget profitálhat a zöldfűszer jelenlétéből. EZ a recept például biztosan tetszeni fog!
További csodás, nyárias kapros receptek várnak:
Ricottával töltött cukkinivirág
A cukkini virágából különleges és izgalmas falatkák születnek, amik nem csak finomak, de nagyon mutatósak is. Tökéletes választás, ha egy egyszerű, de nem mindennapi előétellel ...
Falafel, az arab csicserigolyó
Az egyik legismertebb közel-keleti étel a falafel, ami a hummusszal együtt egész Európát is meghódította. A falafel fő alapanyaga a csicseriborsó, amit ebbe a receptbe azonban nem főtt, ...
Fitt barackos-cukkinis kocka
Egy igazán kalóriabarát, egészséges sütemény, gyorsan elkészül, és lelkiismeret-furdalás nélkül fogyasztható.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További konyhai tippeket mutatunk: