Néha érdemes túllépni a megszokott ízeken és párosításokon, hiszen bármelyik sarkon belefuthatunk az új kedvenc kombinációnkba, ha kísérletezünk egy kicsit, és hagyjuk magunkat elveszni az aromák labirintusában. Dolgozzunk most a kaporral: keressünk mellé olyan nyári alapanyagokat, amelyekkel kirobbanó energiájú, utánozhatatlan fogásokat hozhat létre, legyen szó salátáról, levesről vagy édességről. Lássuk, mi áll jól a kapornak!
Nézd meg galériánkban a kapor nyári társait!
5 nyári alapanyag, amivel ereszd össze a kaprot
Görögdinnye
Erős kezdésnek tűnhet a lédús, piros, nyári gyümölcs, azonban épp ezért működik ilyen jól a kaporral történő házassága – szokatlanok együtt, meghökkentenek, mégis kellemesek, nem lépik át a jó ízlés határait. Használjuk a fűszert és a gyümölcsöt együtt salátákban, hideg levesekben, előételekben.
Cukkini
Igazából csak egy egészen apró logikai lépés a töktől a cukkini: ha az előbbi zöldséggel is oly zökkenőmentesen együtt tud dolgozni a kapor, miért ne tehetné meg ugyanezt a cukkinival is? Eresszük őket össze főzelékekben, lepényekben, húsételekben és levesekben, sőt, akár a sütemények világába is magunkkal vihetjük a zöldfűszert (egy citromos-cukkinis-kapros édeskenyér, valaki?). Egy kiváló recept ITT található!
Citrom
És ha már citrom: észrevettük, hogy a klasszikusan kapros receptek nagy része felveszi alapanyaglistájára a friss, aromás citrust is? Nem tudni, mi lehet ezzel a kettővel, de egyszerűen vonzzák egymást: levesekben, szószokban, húsételekben működhetnek együtt, vagy desszerteket tehetnek felejthetetlenné. Egy ízes receptötletért kattints IDE!
Csicseriborsó
Ha elsőre nem tudjuk elképzelni, mégis hogyan viselkedik együtt a csicseri és a kapor, gondoljunk a ropogós falafelre, amelyben (jó esetben) több zöldfűszer egyesül annak érdekében, hogy az olajban sült golyókat zöldre színezzék és aromásra ízesítsék. Ezen a vonalon elindulva pedig kiegészíthetjük a csicseris egytálételeket, leveseket és mártogatósokat egy nagy csokor, frissen aprított kaporral. Próbáld ki például EZT a receptet!
Fetasajt
Bizony, a tejtermékek sem maradnak ki a sorból: ízesítsünk kaporral bármit, ami fetasajtos: sülve, főve, krémben, salátában, húsok mellett vagy mézesen-citromosan, réteskabátban tálalva – szinte desszert gyanánt – a sós, friss sajtkocka rengeteget profitálhat a zöldfűszer jelenlétéből. EZ a recept például biztosan tetszeni fog!
További csodás, nyárias kapros receptek várnak:
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További konyhai tippeket mutatunk: