Ezekre figyelj, ha a kánikulában is sportolnál

Ha nyáron sem szeretnél lemondani a sportolásról, és nem vagy híve a légkondicionált edzőtermeknek, akkor mutatjuk, mire kell figyelned, hogy semmiképp se legyél rosszul mozgás közben.

A nyári melegben jóval nehezebb és fárasztóbb a sportolás. Ilyenkor az ember sokkal könnyebben napolja el vagy hagyja egy időre abba a mozgást, hogy helyette inkább egy hűvösebb szobában pihengessen. Pedig ha betartunk néhány szabályt, akkor könnyedén átvészelhetjük a nehézségeket, élvezve az edzést a kánikulában is.

Ezekre figyelj, ha a kánikulában is sportolnál

Kerüld a napot

Ha futni mennél vagy a szabadban kardióznál, akkor válassz mindenképpen árnyékos helyet. Ezen felül pedig rövidítsd le a felére az edzést, hogy ne terheld meg nagyon a szervezetedet. Továbbá kerüld a délelőtt 10 és délután 4 óra közötti időszakot. Az a legjobb, ha a reggeli vagy kora esti órákra időzíted a mozgást.

Figyelj a folyadékbevitelre

Mozgás során izzadsz, tehát folyadékot veszítesz, amit pótolni kell, ez nyáron pedig fokozottan igaz. Egy felnőttnek egy meleg napon akár 4 liter vízre is szüksége lehet!

Nem mindegy, mit eszel

Arra is érdemes odafigyelned, hogy könnyű, frissítő, komplett szénhidrátokat vegyél magadhoz kánikula idején. Amit pedig mindenképpen kerülj el, azok a zsíros, fűszeres, nehezebb ételek.

A mi kuszkuszsalátánk

TIPPEK ÉS JAVASLATOK: Tökéletes az a variáció is, ha grillezett zöldségeket adunk a kuszkuszhoz, vagy pl. csicseriborsót és szárított paradicsomot. Ha köretként készítjük pl. ...

Öltözz megfelelően

Válasz olyan ruhát, mely remekül szellőzik, és légáteresztő, mivel elvezeti az izzadságot, így megspórolva egy kis kellemetlenséget. Ezen kívül lehetőleg kerüld a fekete színt, részesítsd előnyben a világosabb darabokat, ezek hatékonyabban visszaverik a napsugarakat.


Még több mozgás:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...