Az ok, ami miatt nagy hőségben nem szabad füvet nyírni

A napokban jobb, ha nem vesszük elő a fűnyírót, legalábbis akkor, ha szép pázsitot szeretnénk.

Hétvégén, bármennyire is meleg van, sokan nekiállnak a fűnyírásnak. A kánikulában azonban egyáltalán nem szerencsés beizzítani a fűnyírót, ezzel ugyanis komoly veszélynek tesszük ki a gyepünket.

Az ok, ami miatt kánikulában nem szabad füvet nyírni

A nagy melegben a fű kiszárad, mivel nem kap elegendő vizet, így már eleve kicsit meggyötört, ha pedig még meg is kopasztjuk, akkor rövid időn belül a szép zöld területünkből tarló lesz. Éppen ezért azt javasoljuk, hogy egy kiadós esőzés után nyírjuk meg a pázsitot.

A kánikulában inkább az öntözésre koncentráljunk!

Ezzel kapcsolatban fontos, hogy mindezt reggelre időzítsük, hiszen ilyenkor még nincs akkora hőség. Az esti locsolás sok esetben teret adhat a gombásodásnak. Itassuk át jól a talajt, ne csak a fűszálakat permetezzük.

Ha mindenképpen le szeretnénk vágni a füvünket, akkor érdemes a gyepet az általában ideális 6-8 centinél hosszabbra hagyni.

Forrásunk volt.


Még több növény itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...