5 párhozzávalós kamrakincs, amit készíts el ősszel

Nem is csak a tél közelsége miatt érdemes teletölteni a kamrát mindenféle jóval, hanem azért is, mert most, ősszel csak úgy hemzsegnek a jobbnál jobb alapanyagok, amelyeket felhasználhatunk, tartósíthatunk.

Az ősz gyümölcseit, zöldségeit és magvait több különböző formában is bepakolhatjuk a kamránkba. Olyan párhozzávalós kamrakincseket alkothatunk meg ebben az időszakban, amelyek elkészítése maceramentes, szavatosságuk meglepően hosszú, felhasználhatóságuk pedig elképesztően sokrétű. Dolgozzunk most, hogy később tele legyen a kamránk isteni ízekkel, karakteres kiegészítőkkel, amelyek levesek, saláták és sütemények, egyszóval bármilyen recept alapját adhatják az év hátralévő részében.

Nézd meg galériánkban az őszi kamrakincseket és elkészítésüket!

Íme, a kamrakincsek receptjei:

Sütőtökvaj

A sült sütőtök néhány fűszer, egy kevés cukor és minimális türelem segítségével fantasztikusan gazdag, aromás "vajjá" alakítható. Vérbeli őszi nyalánkság ez, amit kenhetünk ...

Birsalmasajt egyszerűen

A birs egy kifejezetten kemény húsú, fanyarkás, illatos gyümölcs, amiből nem csak pálinkát érdemes főzni. Aki odáig van a lekvárokért, annak érdemes kipróbálnia a birsalmasajt ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Őszi tippek, trükkök, receptek, amelyeket kár lenne kihagyni:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...