5 párhozzávalós kamrakincs, amit készíts el ősszel

Nem is csak a tél közelsége miatt érdemes teletölteni a kamrát mindenféle jóval, hanem azért is, mert most, ősszel csak úgy hemzsegnek a jobbnál jobb alapanyagok, amelyeket felhasználhatunk, tartósíthatunk.

Az ősz gyümölcseit, zöldségeit és magvait több különböző formában is bepakolhatjuk a kamránkba. Olyan párhozzávalós kamrakincseket alkothatunk meg ebben az időszakban, amelyek elkészítése maceramentes, szavatosságuk meglepően hosszú, felhasználhatóságuk pedig elképesztően sokrétű. Dolgozzunk most, hogy később tele legyen a kamránk isteni ízekkel, karakteres kiegészítőkkel, amelyek levesek, saláták és sütemények, egyszóval bármilyen recept alapját adhatják az év hátralévő részében.

Nézd meg galériánkban az őszi kamrakincseket és elkészítésüket!

Íme, a kamrakincsek receptjei:

Sütőtökvaj

A sült sütőtök néhány fűszer, egy kevés cukor és minimális türelem segítségével fantasztikusan gazdag, aromás "vajjá" alakítható. Vérbeli őszi nyalánkság ez, amit kenhetünk ...

Birsalmasajt egyszerűen

A birs egy kifejezetten kemény húsú, fanyarkás, illatos gyümölcs, amiből nem csak pálinkát érdemes főzni. Aki odáig van a lekvárokért, annak érdemes kipróbálnia a birsalmasajt ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Őszi tippek, trükkök, receptek, amelyeket kár lenne kihagyni:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...