Ezt rejtette anno a nagyi kamrája – Te is így emlékszel rá?

Nagyi éléskamrájába olyan érzés volt belépni, mintha a földi mennyországba nyertünk volna bebocsájtást. A keveredő illatokra és a sok finomságra még ma is jó szívvel emlékszünk vissza.

Ami a nagymama kamrájában nem volt, az bizony nem is létezett. A befőttek, lekvárok és savanyúk súlya alatt nem is értjük, hogy nem roskadt össze a rozoga stelázsi – mégis évről-évre újra megpakolta a nagyi minden jóval a polcokat, szakajtókat, ládákat. Ugyan elsősorban az ott rejlő nyalánkságok miatt szerettünk leginkább belopózni, azért a kamra egyéb berendezései sem voltak unalmasak: emlékezzünk vissza ezekre az öreg darabokra most együtt!

Nézd meg galériánkban a nagymama kamrájának kötelező elemeit:

Szerző: Petrás Gabriella
Címlapkép: Archívum Story-Best

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több nosztalgikus emlék vár rád ezekben a cikkekben:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...