Kakaós palacsinta? Ne a töltelékébe, a tésztájába tedd!

Általában sima palacsintákat sütünk, ha megkívánjuk ezt a házilag is gyorsan elkészíthető finomságot, most azonban egy pici csavart tettünk a tésztájába. Süss te is kakaós palacsintát!

Miért jó a palacsinta? Egyszerű alapanyagokból, gyorsan elkészíthető, csak egy palacsintasütő edény kell hozzá, és az egész család nagyon örül neki. A hétvégi ebédek közkedvelt desszertje, de akár második fogásként is felszolgálható egy kiadósabb leves után. Kakaós tésztával sem lesz nehezebb megsütni, csak pár dologra érdemes odafigyelni, lássuk, mik ezek!

Kakaós tésztájú palacsinta - receptért kattints a képre!

Kakaós palacsinta

Kicsi változtatás, nagy izgalom, ha legközelebb nem sima, hanem kakaós palacsintákat sütsz! Egyszerűen csak keverj a tésztába egy pár evőkanál magas minőségű, holland kakaóport. Vigyázz, a liszt mennyiségét viszont csökkentsd ugyanennyivel, hogy megmaradjon a nedves és száraz hozzávalók aránya.

Palacsintatorta

Csúsztatott palacsintának is hívják a palacsintákból halmozott tornyot, amit rétegenként lekvárral, vagy más krémmel kennek meg. A tetejére mehet egy csokimáz és tejszínhab díszítésnek. Kakaós palacsintából igazán csinos lesz! Csak győzzétek kivárni, hogy egy kicsit kihűljön, összeálljon, és lehessen szeletelni!

Tipp: ne tegyél túl sok kakaót a masszába, ettől befeketedik sütés után a palacsinta!

Palacsintatekercs

Egy másik nagyszerű felhasználási forma, ha négy-öt kisütött kakaós palacsintát egymás után fektetünk le úgy, hogy nagyjából fele-fele részben takarják egymást, és így, ilyen hosszan kenjük meg töltelékkel. A két végén felhajtjuk a tésztát, majd a hosszabb oldal felül feltekerjük, hogy egy nagy tekercset kapjunk. Ezt aztán lehet vékonyabb-vastagabb szeletekbe vágni, nagyszerűen mutat majd a tányéron!

Kakaós palacsinta - tejszínes-fehércsokis krémmel - receptért kattints a képre!

Töltelékek

Sima palacsintából a kedvencek, amelyeket a balatoni nyaralás során is kérünk a strandon: a lekváros, a fahéjas, a kakaós és a túrós. Kakaós tésztába is kerülhet bármi, nutella, lekvár, túró, narancs, de a kakaó és a fahéj fura lenne benne. Az én választásom egy házi tejszínes csokikrémre esett. A tejszínt forrásig melegítettem, belekevertem a fehércsokit, kihűtöttem az egészet, majd habverővel kihabosítottam, így lett az a csodás habos állaga, ami a képen látható. A kakaós palacsintában ugyanis az a töltelék néz ki jól, ami fehér, világos, de legalább világosabb, mint maga a tészta.

Tipp: ne süsd túl a palacsintákat, a kakaótól megkeseredhet a tészta, és könnyebben meg is ég!

Extra palacsinták

Feldobhatjuk úgy is a palacsintát, hogy a tésztának csak a felét vagy negyedét kakaózzuk meg. Ezzel a színezett tésztával készítünk egy csigavonalat először a felhevített palacsintasütőben, majd leöntjük az egészet sima tésztával. A megsütött palacsinta mintázata így egy kakaós csigára emlékeztet majd.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Egyszerű kakaós palacsinta - a teljes receptet mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...