Így meglepő hozzávalóval pikkpakk feldobhatod a kávédat

Mutatunk egy trükköt, amivel egyszerűen tudunk mennyei kávét készíteni otthon!

Ha te is nagy kávéimádó hírében állsz, akkor tisztában vagy azzal, hogy milyen drága lett kedvenc forró italunk a kávézókban. Ettől független néha-néha mégis ráfanyalodunk egy-egy túlárazott habos lattéra. De most mutatunk egy trükköt, amivel olyan mennyei kávét tudsz otthon készíteni, hogy azonnal elfelejted a kávézózgatást.

Így turbózd fel olcsón és gyorsan az unalmas kávédat

A reggeli kávéd felturbózásához csupán egy kis kakaóporra lesz szükséged.

Arra kell majd csak odafigyelni, hogy a kakaópor nem oldódik könnyedén a vízben, ezért az a legjobb, ha közvetlenül az őrölt kávéhoz adod hozzá. Egy teljes kancsó fekete italhoz nagyjából egy-másfél evőkanál kakaóport érdemes tenni, de nyugodtan változtass ezen a mennyiségen az ízlésednek és a kávéd adagjának megfelelően.

Ha például csak egy pohár eszpresszót szeretnél inni, akkor először tegyél egy kevés kakaót a pohárba, majd önts rá forró vizet, és készíts egy pasztát. Ezután mehet is a kávé a pohárba. Nincs otthon kakaópor? Nem baj! Használj egy darabka csokoládét!Ígérjük, hogy imádni fogod ezt a kávés trükköt!

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Forrásunk volt.


Még több érdekesség:

Cikkünk forrásai voltak

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...