Kacsamell sütőtökös rizottóval

A mai Konyhafőnök Junior adásból nekünk Ádám és Csabi rizottója tetszett a legjobban. Évszaknak megfelelően sütőtökkel készítették el, így nagyszerűen illett a kacsához.

Kacsamell sütőtökös rizottóval

Hozzávalók

  • 1 kisebb sütőtök, 1 db kacsamell, 2 marék rizottórizs, 6 dl alaplé, friss zsálya, 2 ek borecet, metélőhagyma a díszítéshez
  • Az alapléhez: 1 db fehérrépa, 2 db sárgarépa, 4 szál újhagyma

Elkészítés

  1. A sütőtököt félbe vágjuk, kimagozzuk, meghámozzuk, felkockázzuk. Sütőben 10 percig sütjük 200 fokon.
  2. Olajon hagymát párolunk, rárakjuk a rizst, átforgatjuk, majd öntünk rá borecetet, amit elpárologtatunk.
  3. 1 merőkanálnyi alaplevet adunk hozzá, megvárjuk, míg felveszi a rizst, majd újra adunk hozzá addig, amíg al’dente nem lesz.
  4. Végén belekeverünk vajat, asütőtököt és a parmezánt, és kész.
  5. A kacsamellet körbepirítjuk zsályás vajban, majd 210 fokon sütőben megsütjük.
  6. Egy mély tálba szedjük a rizottót, a tetejére halmozzuk a szeletelt, sült kacsát. Snidlinggel díszítünk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...