Kacsamell sütőtökös rizottóval
Hozzávalók
- 1 kisebb sütőtök, 1 db kacsamell, 2 marék rizottórizs, 6 dl alaplé, friss zsálya, 2 ek borecet, metélőhagyma a díszítéshez
- Az alapléhez: 1 db fehérrépa, 2 db sárgarépa, 4 szál újhagyma
Elkészítés
- A sütőtököt félbe vágjuk, kimagozzuk, meghámozzuk, felkockázzuk. Sütőben 10 percig sütjük 200 fokon.
- Olajon hagymát párolunk, rárakjuk a rizst, átforgatjuk, majd öntünk rá borecetet, amit elpárologtatunk.
- 1 merőkanálnyi alaplevet adunk hozzá, megvárjuk, míg felveszi a rizst, majd újra adunk hozzá addig, amíg al’dente nem lesz.
- Végén belekeverünk vajat, asütőtököt és a parmezánt, és kész.
- A kacsamellet körbepirítjuk zsályás vajban, majd 210 fokon sütőben megsütjük.
- Egy mély tálba szedjük a rizottót, a tetejére halmozzuk a szeletelt, sült kacsát. Snidlinggel díszítünk.