Kabakosok, a nagy méregtelenítők

Magas víz-, de alacsony kalóriatartalmú növények a kabakosok. Ha elsőre így nem ugrana be, eláruljuk, az uborka, sárga- és görögdinnye, spárgatök és cukkini tartoznak ide, a fogyókúra kedvelt alapanyagai közé.

Kabakosokkal a szép bőrért

Az uborka, sárga- és görögdinnye, valamint a spárgatök, cukkini és az ősszel piacra kerülő sütőtök nagy kanállal való fogyasztását nyáron nagyon ajánlom mindazoknak, akiknek fontos az egészségük és a bőrükre és az alakjukra is igényesek. Szerintem ezek a növények mind a külső, mind a belső szépségápolás alapnövényei.

Töltött tök 5.

A piacon megláttam ezt a csinos kis tököt és gondoltam ebből remek töltött tök lesz ebédre. Olyan régen csináltam, hogy már nem emlékeztem a receptjére. Átnéztem egy pár ...

Cukkinilepények

Egy közepes cukkíni várt sorsára a hűtőben, ebből lett a vacsora. Az alapreceptet Nigel Slater könyvében találtam, de kissé átvariáltam. Ez leginkább egyszemélyes adag (azaz Dani ...

Hogy miért?

Nagyon magas a víz- és ballasztanyag-tartalmuk. Az uborkából, valamint a dinnyékből készített italok kiváló, ásványi anyagban gazdag szomjoltók, átmossák a vesét, vizelethajtók. Lázas betegségek és a változókori hőhullámok idején kellemesen hűtenek. A kabakos növények bázikus tulajdonságúak, ezért a szervezet sav–bázis háztartását is normalizálják. Miközben salaktalanítják az emésztőszerveket, egyben a székrekedés ellen is hatnak. Hozzájárulnak a normális bélflóra megtartásához. A túlsúllyal küzdő, fogyni vágyók számára is ideális növények: zsírt szinte alig tartalmaznak, vagyis alapvetően kalóriaszegények, laktatóak, ezért a koplalás kínzó érzését sem kell átélni.

Kovászos uborka

A kovászos uborka az egyik legegyszerűbben elkészíthető savanyúság, ami a legtöbb magyaros ételhez illik. Én nagyon szeretem. Remélem most is jól sikerül, csak kicsit aggódom, mert ...

Rántott cukkini sajttal

Sült krumplipürével tálaltam. 70 dkg főtt és áttört krumplihoz adtam 2 tojássárgát, 3-4 dkg vajat, 1 ek lisztet, habzsákkal tűzálló tálba nyomtam, és sütőben 15-20 perc alatt ...

Együk vagy igyuk?

Az uborkát, a görög- és sárgadinnyét a legjobb, ha nyersen, ital vagy saláta formájában fogyasztjuk. A fiatal cukkiniből vékony szeleteket tehetünk a salátába vagy felszolgálhatjuk köretként friss fűszerekkel (pl. bazsalikommal, borsikafűvel), foghagymával, enyhén pirított hagymával ízesítve.

Hideg sárgadinnyeleves mentával

A recept a 4oo féle leveses könyvből való. Általában nem szoktam recepteket követni, vagy inkább receptek után kitalálom a saját változatomat. De ez a leves tökéletes volt (legalábbis ...

Görögdinnye fetával

Az egyik Stahl könyvet lapozgatva keltette fel az érdeklődésem a lédús, piros dinnyehús és a sós sajt találkozásának kimenetele. Izgalmas kombinációnak bizonyult,  amit tovább lehet ...

Legújabb receptek

Medvehagymapesztós tészta

Aki egyszer kipróbálja a sajátkészítésű medvehagymapesztót, garantáltan minden évben várni fogja a medvehagymaszezont. Egy ösztönös, természetközeli ízélmény, amely a ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 étel, amit Ferenc pápa nagyon szeretett

Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!