Kabakosok, a nagy méregtelenítők

Magas víz-, de alacsony kalóriatartalmú növények a kabakosok. Ha elsőre így nem ugrana be, eláruljuk, az uborka, sárga- és görögdinnye, spárgatök és cukkini tartoznak ide, a fogyókúra kedvelt alapanyagai közé.

Kabakosokkal a szép bőrért

Az uborka, sárga- és görögdinnye, valamint a spárgatök, cukkini és az ősszel piacra kerülő sütőtök nagy kanállal való fogyasztását nyáron nagyon ajánlom mindazoknak, akiknek fontos az egészségük és a bőrükre és az alakjukra is igényesek. Szerintem ezek a növények mind a külső, mind a belső szépségápolás alapnövényei.

Töltött tök 5.

A piacon megláttam ezt a csinos kis tököt és gondoltam ebből remek töltött tök lesz ebédre. Olyan régen csináltam, hogy már nem emlékeztem a receptjére. Átnéztem egy pár ...

Cukkinilepények

Egy közepes cukkíni várt sorsára a hűtőben, ebből lett a vacsora. Az alapreceptet Nigel Slater könyvében találtam, de kissé átvariáltam. Ez leginkább egyszemélyes adag (azaz Dani ...

Hogy miért?

Nagyon magas a víz- és ballasztanyag-tartalmuk. Az uborkából, valamint a dinnyékből készített italok kiváló, ásványi anyagban gazdag szomjoltók, átmossák a vesét, vizelethajtók. Lázas betegségek és a változókori hőhullámok idején kellemesen hűtenek. A kabakos növények bázikus tulajdonságúak, ezért a szervezet sav–bázis háztartását is normalizálják. Miközben salaktalanítják az emésztőszerveket, egyben a székrekedés ellen is hatnak. Hozzájárulnak a normális bélflóra megtartásához. A túlsúllyal küzdő, fogyni vágyók számára is ideális növények: zsírt szinte alig tartalmaznak, vagyis alapvetően kalóriaszegények, laktatóak, ezért a koplalás kínzó érzését sem kell átélni.

Kovászos uborka

A kovászos uborka az egyik legegyszerűbben elkészíthető savanyúság, ami a legtöbb magyaros ételhez illik. Én nagyon szeretem. Remélem most is jól sikerül, csak kicsit aggódom, mert ...

Rántott cukkini sajttal

Sült krumplipürével tálaltam. 70 dkg főtt és áttört krumplihoz adtam 2 tojássárgát, 3-4 dkg vajat, 1 ek lisztet, habzsákkal tűzálló tálba nyomtam, és sütőben 15-20 perc alatt ...

Együk vagy igyuk?

Az uborkát, a görög- és sárgadinnyét a legjobb, ha nyersen, ital vagy saláta formájában fogyasztjuk. A fiatal cukkiniből vékony szeleteket tehetünk a salátába vagy felszolgálhatjuk köretként friss fűszerekkel (pl. bazsalikommal, borsikafűvel), foghagymával, enyhén pirított hagymával ízesítve.

Hideg sárgadinnyeleves mentával

A recept a 4oo féle leveses könyvből való. Általában nem szoktam recepteket követni, vagy inkább receptek után kitalálom a saját változatomat. De ez a leves tökéletes volt (legalábbis ...

Görögdinnye fetával

Az egyik Stahl könyvet lapozgatva keltette fel az érdeklődésem a lédús, piros dinnyehús és a sós sajt találkozásának kimenetele. Izgalmas kombinációnak bizonyult,  amit tovább lehet ...

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...