Tökéletes programot kerestek a júniusi hétvégékre? Összeállítottuk! Országszerte tombol a gasztrofesztivál-szezon – csemegézzetek és tartsatok velünk!
Június 12–16. Tiszavirág Fesztivál
Immár hetedik alkalommal csábítja Szolnokra a Tiszavirág Fesztivál azokat, akik kíváncsiak a kérészek látványos nászára! A nem mindennapi jelenséget borral, gasztronómiai kínálattal, Maláta térrel a sörivóknak, a szabad levegő szerelmeseinek pedig a Tiszavirág Park Mozi kínál a természet lágy ölén remek filmeket.Még több információ itt >>
Ez egy nagyon régi recept, amit még a nagymamám adott át anyukámnak. Régen, amikor még lakodalmakra csak réteseket vittek sütinek, a nagymamám úgymond az elsők között volt, akik ...
A nyári fesztiválok ill. a téli karácsonyi vásárok elengedhetetlen "kelléke". Nyáron sör mellé, télen forralt bor mellé mennyei! Az igazi persze kemencében sütve lenne, de azért ...
2012. június 21. Világbüfé – Etnikai Konyhák Fesztiválja, Budapest
Ismerd meg a nemzetek igazi konyháit! Június 21.-én közel 30 éttermében, büféjében várnak rád, hogy megünnepeld Budapest gasztronómiai sokszínűségét. Válogathatsz többek között a kínai, a japán és az örmény konyha remekei közül!
2012. június 22–24. III. Rétes és Lakodalmas Napok Révfülöpön
Ha eddig nem láttatok igazi, falusi lakodalmat, akkor erre itt a nagyszerű alkalom! Révfülöpön nemcsak az esküvői népszokásokból, hanem a tradicionális lakodalmas ételekből is kóstolhattok.Mindezek mellett a réteskészítés fortélyait is megtanulhatjátok június végén Révfülöpön, ahol vőféllyel, asszonyrablással és lakodalmas menüvel várják az érdeklődőket!
Ezt a rétest azért szeretem sütni, mert hamar megvan, nem kell attól félni, hogy nem nyúlik, ráadásul nagyon finom.
Június 23–24. Levendula Fesztivál
Tihany történetében mindig is központi szerepet játszott a levendula. A csodás illatú, lila virágú növény termesztésének, feldolgozásának óriási hagyományai vannak Tihanyban, ezeket a tradíciókat játékos programokkal igyekeznek feleleveníteni a helybéliek, amikor is kirakódóvásár, játszóház, agyagozás várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A fesztivál csúcspontja kihagyhatatlannak ígérkezik, a levendulaaratást az érdeklődök is kipróbálhatják!Még több információ itt >>
Gyerekkorom óta imádom a fagyit. Apával ketten tartjuk a fagyievési rekordot családon belül (8 gömb :P), bár a gyorsaságot illetve mindig ő nyer.
Oh, azok a gyermekévek...amikor még ...
2012. június 22–23. Ceglédi Bor- és Laskafesztivál
Harmadszorra is megnyitja a hagyományosan nyári gasztroprogramok sorát a ceglédi Bor- és Laskafesztivál. Szakácsok és amatőrök mérik össze főzőtudásukat közel 35 helyszínen és idén is elkészül a Város Laskája. Cegléd és az ország legjobb borászai egyaránt képviseltetik magukat, de a pálinkakedvelők és a sörözés szerelmesei is találnak kedvükre való elfoglaltságot, nem beszélve a zenei felhozatalról!Még több információ itt >>
Ezt az ételt a nagyim a sparhelt platniján sütötte, és olvasztott zsírral kente meg, majd sózta. A sparheltet jobb híján kiváltottam gáztűzhelyen, palacsintasütőben történő ...
Pár hete jelent meg a piacomon a laska (lásd: Krumplis egytál sonkával és laskával), kedves jelenség! Új recepteket próbálok vele. Ezt például a lasagne ihlette és a lustaság!
Párom egyik kedvence, ő keményítővel szokta csinálni, én anélkül. Ez az adag 1 felnőtt férfinek elegendő vagy 2 főnek egy laza vacsorára.
Vigyázat a gyömbér vágykeltő! :) Mennyei ...
2012. május 31.– június 3. Time for Wine, Budapest
Borfesztivál, Budapest szívében, ahol a legismertebb és kevésbé ismert pincészetek állítják ki a boraikat. Ide a megfáradt vendégek akár munka után is betérhetnek egy pohár száraz vagy édes nedűre.
Szeretek kint főzni. Ma végre megtörtént az idei év első grillezése: borjúkarajt készítettem citromos-rozmaringos pácban, melyekre a végén rányomkodtuk a grillezett citromokat. Csodás ...
A marhahús pácolására mindenkinek − aki rendszeresen készíti − saját receptje van. Én az olaj alatt, só- és levegőmentes pácolásra esküszöm, tudományosan képes vagyok indokolni. ...
Erdélyben eleve lehetetlen nem találkozni akár naponta is ezzel az étellel. Vásárokban, piacokon, pick-nick helyeken.... Mindenhol érzik az illata. Belátom, hogy én is nehezen tudok ...
2012. június 1–3. Budavári Libamáj Fesztivál
A Budavári Libamáj Fesztivál a libamáj évszázados hagyományaira való tekintettel jött létre. Az esemény vendége a tokaji borrégió lesz, a legjobb falatokat, különleges magyar ételeket az isteni borokkal lehet leöblíteni. Koncertek, hagyományőrző játékok gondoskodnak a jó hangulatról.Még több információ itt >>
Kaptunk ajándékba egy üveg szarvasgombás tokaji aszú zselét. Gombhoz a kabátot: ezt a receptet találtam hozzá méltónak. Bár több napig készül, nem olyan bonyolult, mint amilyennek ...
Nemrég diós bundában olvastam, de csak mandulám volt itthon, ezért kipróbáltam. Nagyon ízlett, eddig még sosem ettem rántva.
2012. június 1–3. Belga Sörfesztivál a Vajdahunyad várában
Az egyik legjobb hétvégi programnak ígérkezik a Vajdahunyad várában rendezendő Belga Sörfesztivál. Százféle üveges és 37-féle csapolt belga sörrel, francia, holland sajtkülönlegességekkel várják az érdeklődőket. A belépőjegy ára (2500 forint vagy 3500 forint) teljes egészében lefogyasztható!
2012. június 7–10. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé
A Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé minden évben azon fáradozik, hogy népszerűsítse a kulturált sörfogyasztást, Békés megye nevezetességeit és isteni csülökpörköltekkel kínálják az odalátogatókat. A nagy sörgyárak mellett házi sörfőző mesterek is bemutatkoznak. Az esemény vendége pedig Csehország, és közel ötvenféle sörrel várja a folyékony kenyér szerelmeseit!
Sokszor készítettem már magamnak, otthonra, barátoknak - és még sosem csalódtam. Frissen is jó, de később is lehet tálalni, akkor is kiváló. És jár vele a maradék csülöklé, amiből ...
2012. június 7-10. Budai Gourmet Fesztivál
A legjobb éttermek, bisztrók egy helyen, a Millenárison sorakoznak fel Budapesten, szerte az országból érkeznek a jobbnál jobb konyhák képviselői és igazi ínyencségeket kóstolhatunk. Érdemes kilátogatni, mert ennyi finomságot egy helyen ritkán kóstolhatunk, ráadásul idén már a cukrászdák is képviseltetik magukat!
Szomolyán tizenegyedszerre rendezik meg a hagyományos Cseresznyefesztivált, most is helyben készült cseresznyés rétesekkel, vendégszerető borászatokkal! Számos zenés program, koncert várja az egybegyűlteket, megválasztják Cseresznyeország szépségkirálynőjét, valamint kiállítások és szabadtéri koncertek is szórakoztatnak a fesztiválon!Még több információ itt >>
Ezt a pitereceptet egy régi szakácskönyvben találtam, és már nagyon régóta ki akartam próbálni. Most cseresznyével készítettem, de bármilyen más idénygyümölccsel (akár ...
Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...
Sütés nélküli nagyon finom kis desszert, és még nem is kerül sokba sem. Csak gondoltam egyet, mit is kéne készíteni, mivel kókuszreszelék mindig van idehaza......hát ezt találtam ki ...
A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...
A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.
Megettél egy nagy tál babot, és most ennek a következményei miatt szenvedsz? A bab köztudottan puffasztó étel, Napi Tippünkben azonban eláruljuk, legközelebb hogyan készítsd el, hogy megelőzd a nem kívánatos mellékhatásokat!
A karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...