Először készül dokumentumfilm Julia Child életéről, aki bár 2004. augusztusában elhunyt, mai napig meghatározó szereplője az amerikai gasztronómiának. Receptjeit, főzőműsorait ezrek ismerik és imádják.
Child életének néhány mozzanatát a Julie és Julia címből már megismerhettük. Párizsban tanult meg főzni. A Cordon Bleu főzőiskolában kezdte, majd neves séfek segítségével is képezte magát. Mélyrehatóan tanulmányozta a francia konyhát, olyannyira, hogy végül a könyve is megjelenhetett,Mastering the Art of French Cooking (A francia konyha mesteri művészete) címmel. Érdekesség, hogy a siker 50 év felett jött el számára, könyve óriási példányszámban fogyott az Egyesült Államokban. 1963-ban főzőműsort kapott az amerikai PBS televíziónál.
A Julia Childról készülő dokumentumfilm részletekbe menően fogja bemutatni az amerikai sztárszakács életét, így nem csak a konyhájába nézhetünk be, hanem a magánéletébe is. A film készítőiBetsy West és Julie Cohen lesznek. Szerintük Julia egy nagy önbizalmú, hiteles és vicces nő volt, akinek egy férfiak által uralt világban kellett helytállnia.
Julia Child kedvencei:
Manapság rengeteg főzőműsort látni a televízióban, interneten, de Julia Child idejében ezek a formátumok még forradalmian újnak számítottak, és nagy hatással voltak az emberek gondolkodására. Így történhetett, hogy Julia rengeteg amerikaival szerettette meg újra a főzést.
A 91 éves korában elhunyt sztárszakácsról készült dokumentumfilm megjelenésének egyelőre még nincs pontos dátuma, de mi már alig várjuk, hogy láthassuk.
Ezeket olvastad már?
Öt dolog, amit Julia Child megtanított nekünk a vajról -...
Vaj, vaj, vaj - a francia konyha titka. Nem nagy kunszt megjegyezni, annál érdemesebb betartani. Julia Child élt-halt érte, méghozzá ezért:
Brecz JuditÍgy nézett ki Julia Child konyhája képekben!
Milyen megnyugtató látni Julia Child birodalmát - Amerika első számú főzősztárjának otthoni konyhájában egyáltalán nem volt pedáns rend. Nézzetek meg a fotókat!
NosaltyÍgy készül az egyik legcsodásabb francia vaj - öröm nézni...
A vaj az igazi séfek, cukrászok non plus ultrája, ami felett nincs megalkuvás: csakis jó minőségű jöhet szóba, és természetesen nem lehet sem margarin, sem más!
Brecz JuditJulia Child magyar kolleginái - Három hölgy, akiknek a szakácskönyvei...
Horváth Ilona, F. Nagy Angéla és Lajos Mari szakácskönyvei a mai napig fontos szerepet játszanak abban, mi kerül a magyar családok asztalára. (X)
NosaltyCímlapkép: getty
via TheKitchn