Julia Child visszatér a képernyőre, és mi már alig várjuk, hogy láthassuk

Dokumentumfilmben tér vissza a francia konyhaművészet egykori elkötelezettje, Julia Child. 

Először készül dokumentumfilm Julia Child életéről, aki bár 2004. augusztusában elhunyt, mai napig meghatározó szereplője az amerikai gasztronómiának. Receptjeit, főzőműsorait ezrek ismerik és imádják.

Child életének néhány mozzanatát a Julie és Julia címből már megismerhettük. Párizsban tanult meg főzni. A Cordon Bleu főzőiskolában kezdte, majd neves séfek segítségével is képezte magát. Mélyrehatóan tanulmányozta a francia konyhát, olyannyira, hogy végül a könyve is megjelenhetett,Mastering the Art of French Cooking (A francia konyha mesteri művészete) címmel. Érdekesség, hogy a siker 50 év felett jött el számára, könyve óriási példányszámban fogyott az Egyesült Államokban. 1963-ban főzőműsort kapott az amerikai PBS televíziónál.

A Julia Childról készülő dokumentumfilm részletekbe menően fogja bemutatni az amerikai sztárszakács életét, így nem csak a konyhájába nézhetünk be, hanem a magánéletébe is. A film készítőiBetsy West és Julie Cohen lesznek. Szerintük Julia egy nagy önbizalmú, hiteles és vicces nő volt, akinek egy férfiak által uralt világban kellett helytállnia.

Julia Child kedvencei:

Manapság rengeteg főzőműsort látni a televízióban, interneten, de Julia Child idejében ezek a formátumok még forradalmian újnak számítottak, és nagy hatással voltak az emberek gondolkodására. Így történhetett, hogy Julia rengeteg amerikaival szerettette meg újra a főzést.

A 91 éves korában elhunyt sztárszakácsról készült dokumentumfilm megjelenésének egyelőre még nincs pontos dátuma, de mi már alig várjuk, hogy láthassuk.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: getty

via TheKitchn

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk