Julia Childot valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, hiszen az egyik leghíresebb gasztronómia személyiség, aki a francia gasztronómiát meghonosította az amerikai otthonokban, és tévéműsort vezetett az 1960-as évektől a 21. századig. A híres szakács azonban nemcsak a főzésben segített, rengeteg tanácsot adott a konyha tisztán tartására is.
Használd a serpenyőket, tálakat és minden eszközt, amire szükséged van, de azonnal áztasd be mind, amint végeztél velük a munkával. Takaríts magad után folyamatosan menet közben, hogy elkerüld a káoszt
– írta le alapelvét Julia Child legismertebb művében, a Mastering the Art of French Cooking című könyvben.
A másik módszer, amit alkalmazott, hogy mindig volt nála a tűzhelyen egy lábos gyöngyöző víz. Ebben öblítette el használat után az eszközöket, így nem száradt rájuk semmi, és újra és újra fel tudta őket használni anélkül, hogy egyik alapanyagról átvitt volna bármilyen szennyeződést a másikra.
Még több Julia Child: