A szabály, amit Julia Child mindig betartott takarításkor

Julia Child nemcsak fantasztikus főzési tippeket adott a világnak, hanem megtanította tisztán és rendben tartani a konyhát.

Julia Childot valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, hiszen az egyik leghíresebb gasztronómia személyiség, aki a francia gasztronómiát meghonosította az amerikai otthonokban, és tévéműsort vezetett az 1960-as évektől a 21. századig. A híres szakács azonban nemcsak a főzésben segített, rengeteg tanácsot adott a konyha tisztán tartására is.

A szabály, amit Julia Child mindig betartott takarításkor

Használd a serpenyőket, tálakat és minden eszközt, amire szükséged van, de azonnal áztasd be mind, amint végeztél velük a munkával. Takaríts magad után folyamatosan menet közben, hogy elkerüld a káoszt

– írta le alapelvét Julia Child legismertebb művében, a Mastering the Art of French Cooking című könyvben.

A másik módszer, amit alkalmazott, hogy mindig volt nála a tűzhelyen egy lábos gyöngyöző víz. Ebben öblítette el használat után az eszközöket, így nem száradt rájuk semmi, és újra és újra fel tudta őket használni anélkül, hogy egyik alapanyagról átvitt volna bármilyen szennyeződést a másikra.

Forrásunk volt.


Még több Julia Child:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...