Julia Child kedvenc ételeit hozza vissza a képernyőre egy új sorozat

A PBS legújabb sorozata az ikonikus Julia Child legismertebb receptjeit ünnepli, ráadásul híres séfek közreműködésével. 

Nehéz a főzés történetét emlegetni anélkül, hogy a szinte mindenki által imádott, de mindenképpen nagyra becsült Julia Childról beszélnénk. A francia főzés művészetének ragyogó mestere számtalan konyhai alapismerettelés tökéletes trükkel mentette meg a főzni és sütni vágyók életét, vagy mutatott irányt a konyhában tevékenykedőknek a "The French Chef" sorozatában, ami 50 éve óriási sikert hozott neki. Most szintén a PBS tűzi műsorára a legújabb sorozatot, ami fejet hajt a legenda előtt, méghozzá egy egyedülálló, hat részes sorozatban.

A műsor koncepciója ráadásul a régi klasszikusba lehel új életet, mivel a TV-sorozat legismertebb részeire épül. A Dial with Julia Child egy hat részből álló tribute sorozat, ahol minden rész a francia séf régi sorozatának egyik híres epizódjára összpontosít: „Az egész hal története”, „A jó cipó”, A saját francia hagymalevesed”, „Boeuf Bourguignon”,„A burgonyabemutató” és a „Csirke sütése” is terítékre kerülnek majd.

via GIPHY

A sorozatban kilenc szakács kommentálja majd az egyes részeket, és anekdotákat mondanak Juliáról, vagy a vele és az ételekkel kapcsolatos történeteket mesélik el. A szereplők José Andrés, Rick Bayless, Carla Hall, Vivian Howard, Sara Moulton, Jacques Pépin, Éric Ripert, Marcus Samuelsson és Martha Stewart lesznek. A sorozatot a PBS Living-en már február 28-án vetíteni fogják (a Prime Video csatornákon és az Apple TV-n is).

A műsor hivatalos premierje pedig áprilisban lesz, három pénteken keresztül, dupla résszel, egészen április 17-éig. Feltétlenül jegyezzük fel a naptárban!

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...