Julia Child kedvenc ételeit hozza vissza a képernyőre egy új sorozat

A PBS legújabb sorozata az ikonikus Julia Child legismertebb receptjeit ünnepli, ráadásul híres séfek közreműködésével. 

Nehéz a főzés történetét emlegetni anélkül, hogy a szinte mindenki által imádott, de mindenképpen nagyra becsült Julia Childról beszélnénk. A francia főzés művészetének ragyogó mestere számtalan konyhai alapismerettelés tökéletes trükkel mentette meg a főzni és sütni vágyók életét, vagy mutatott irányt a konyhában tevékenykedőknek a "The French Chef" sorozatában, ami 50 éve óriási sikert hozott neki. Most szintén a PBS tűzi műsorára a legújabb sorozatot, ami fejet hajt a legenda előtt, méghozzá egy egyedülálló, hat részes sorozatban.

A műsor koncepciója ráadásul a régi klasszikusba lehel új életet, mivel a TV-sorozat legismertebb részeire épül. A Dial with Julia Child egy hat részből álló tribute sorozat, ahol minden rész a francia séf régi sorozatának egyik híres epizódjára összpontosít: „Az egész hal története”, „A jó cipó”, A saját francia hagymalevesed”, „Boeuf Bourguignon”,„A burgonyabemutató” és a „Csirke sütése” is terítékre kerülnek majd.

via GIPHY

A sorozatban kilenc szakács kommentálja majd az egyes részeket, és anekdotákat mondanak Juliáról, vagy a vele és az ételekkel kapcsolatos történeteket mesélik el. A szereplők José Andrés, Rick Bayless, Carla Hall, Vivian Howard, Sara Moulton, Jacques Pépin, Éric Ripert, Marcus Samuelsson és Martha Stewart lesznek. A sorozatot a PBS Living-en már február 28-án vetíteni fogják (a Prime Video csatornákon és az Apple TV-n is).

A műsor hivatalos premierje pedig áprilisban lesz, három pénteken keresztül, dupla résszel, egészen április 17-éig. Feltétlenül jegyezzük fel a naptárban!

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk