Jótékonysági bográcsbalhé Pünkösdkor

Ha a május elseji intenzív jókedv nem lett volna elegendő, Pünkösd hétfőn újra bográcsos főzőverseny vár bennünket a Dürer parkban. Ezúttal jótékonysággal egybekötve.

A munka ünnepén Budapest legnépszerűbb kocsmái adtak egymásnak randevút a Kocsmajális elnevezésű gigászi főzőversenyen. A fergeteges kikapcsolódás most június 9-én, Pünkösd hétfőn tovább folytatódik, a szervezőcsapat ugyanis egy újabb nagyszabású bográcsbalhéra invitál bennünket a Dürer parkba. A Pünkösd Pikniken nemcsak szórakozóhelyek, de zenekarok, sportegyesületek és médiumok is összemérik főzőtudásukat, a fortyogó bográcsok mellett kialakuló jó hangulatú forgatagban pedig mindannyian tökéletesen kikapcsolódhatunk.

A vendégeket a gasztroélmény mellett kiegészítő programok, kirakodóvásár, zenei program, az apróságokat műbikasimogató, játszó és kézműves foglalkozások várják. Az eseménynek egy jótékonysági vonzata is lesz, hiszen a most második alkalommal zajló Pünkösd Piknikkel a Baleseti Központ Gyermektraumatológiáját támogathatjuk mindannyian. A rendezvényre történő belépés ugyan díjtalan, de hozzunk magunkkal valamilyen – akár használt – gyerekjátékot, amelyet a bejáratnál leadhatunk, és amelyek közül a Baleseti Központ kisbetegei válogathatnak majd. A résztvevő csapatok versenyműveit pedig szintén egy kisebb adomány fejében kóstolhatjuk majd meg.

A csoportok jelentkezését május 31-ig várják a szervezők, a bográcsban készülő remekművek zsűrizése pedig 13 órakor kezdődik. A NoSalty képviseletében én is tagja leszek a szerencsés zsűrinek. A legjobb csapat hazaviheti a Pünkösd Piknik vándorkupát, amit jelenleg az ANKERT csapata őriz.

További információkat itt találtok.

Legújabb receptek

Baileys-es bonbon

Tavaly gasztro ajándéknak készült, de szaloncukor helyett is bátran elkészíthetjük! Nem kifejezetten ügyesség vagy gyakorlat kell hozzá, sokkal inkább türelem.

Kókuszos-dióhabos csiga

A kókuszos sütemények nagy kedvencek nálunk, így ez az egyszerű csiga is. A sütőporos tésztába került némi túró, melytől finom és puha marad pár napig, persze csakis, ha marad ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...