Ikonikus grilleken tartott bemutatót a Josper három nemzetközi mesterszakácsa

Már 1969 óta hódít világszerte Julia és Josep Armanqué grillje, a Josper. Barcelonából, a Pineda de Mar-ból, ahol évtizedekkel ezelőtt megalkották, most Budapestre érkezett az ikonikus sütő, hogy a magyar közönség is megismerkedhessen vele. A faszénen sütés magasiskolája ez a grill, rengeteg étteremben használják a kemencéket és a nyitott sütőket is. Akik odavannak a nyílt lángon grillezett ételek füstös ízéért, a Josperben biztosan "emberükre" találnak.

Júniusban Budapestet az a megtiszteltetés érte, hogy a Coninvest Konyhatechnológia meghívására a Josper három spanyolországi szakértője is hazánkba látogatott. Osvaldo Lupis, Bakri Bouchi és Rafael Martin avatták be a közönséget a Josper grillezés rejtelmeibe.

Budapestre látogattak a Josper nemzetközi grillmesterei

Mindhárom Josper szakértő különböző éttermekben és különböző pozíciókban dolgozott, és mindhárman az ételen, az ízeken keresztül ismerték meg a grillezésnek ezt a különleges módját.

Eltérő nézőpontokból láthattuk, hogyan tud a Josper valami olyan pluszt vinni a konyhába, amire más eszköz nem képes.

"Tényleg egy varázsdoboz, semmihez sem hasonlítható, nagyon sokoldalúan használható a konyhában. Különlegessé, erőssé és ízekkel telivé teszi az ételt. Mindenhez ad valami pluszt” – meséli Osvaldo.

A három szakértő missziója, hogy világszerte minél több helyen mutassák be a sütők sokoldalúságát. Budaörsön a Coninvest főhadiszállásán találkoztak a magyar közönséggel. Alapvetően két célunk van. Az első, hogy átadjuk a tudásunkat, a második, hogy megtörjük a sztereotípiákat. Mindezt pedig csakis szenvedéllyel. Szeretnénk megmutatni a magyar embereknek is, hogy ez a grill több annál, minthogy a húsokat jól elkészítsd” – avat be minket a részletekbe Bakri. „Ha van egy ötleted, végy bármilyen alapanyagot, tedd be a Josper sütőbe, az pedig csodát tesz az étellel."

Szabadon játszhatsz és alkothatsz, megvalósíthatod az elképzeléseidet.

A tűz összehozza az embereket

Miért olyan népszerű a grillezés? A Josper szakértői szerint nagyon egyszerű rá a válasz: „A tűz mindig is összekötő erő volt az emberek között, ősidők óta összehoz minket” – mondja Rafael. „Régen az emberek összegyűltek a tűz körül, amely meleget és kényelmet nyújtott nekik, és elkezdtek mesélni, megismerni egymást, közelebb kerülni egymáshoz. A tüzet mindig a szenvedéllyel és a szeretettel, szerelemmel azonosítják, mi pedig hisszük, hogy ezek az érzések szükségesek ahhoz is, hogy valami maradandót alkossunk a konyhában. A tűzön való főzésnek különleges ereje van, a Josper ezt segít előhívni.”

A grillen természetesen hamburger is készülhet

A Josper grillezés mesterei a világ számos pontján tartottak már hasonló eseményt, Melbourne-től Tokióig, Szingapúrtól Bangkokig. Moszkva, Dubai, Miami, és még sorolhatnánk a helyszíneket: „A főzések során rájöttünk, hogy rengeteg ember van, aki kíváncsi és szeretne kísérletezni. A jó Josper sütés, grillezés alapja két stabil lábon áll: ez a jó minőségű szén és a szenvedély."

"Megfelelő alap nélkül nem lehet házat építeni. Természetesen a minőségi alapanyagok is fontosak, és ne felejtsük el a szeretetet! A szeretetre az élet minden területén szükség van, ahogyan arra is, hogy a szeretetünket és a szenvedélyünket másokkal is megosszuk.”

Bármit jó grillezni! Ha pedig Magyarországon vagyunk, akkor ne felejtsük el a padlizsánt!

Rafael szerint bármi jól elkészíthető a Josper grillen. Az emberek többsége persze gondolhatja, hogy a legfinomabb fogás egy húsétel, de Osvaldo megnyugtat mindenkit, a különböző halak és zöldségek is egyszerűen csak csodálatosak, a polipról nem is beszélve.

A három spanyol szakember a budapesti eseményen tudta meg, hogy van egy isteni finom étel, a padlizsánkrém, amit minden magyar ember imád, és amelyhez a padlizsánt grillen sütik.

Ezt a csodás ételt most megszerették, és a jövőben szeretnék a receptjét a Josper sütőkhöz igazítani.

Így válik a Josper tényleg összekötő kapoccsá a világ kultúrái között.

Indul a Josper roadshow!

Aki szeretné megkóstolni a Josper sütőkben készült fogásokat, a nyáron országszerte több helyszínen találkozhat majd azokkal a hazai séfekkel, akik bemutatóikon megismertetik a nagyközönséggel a Josper világát. A finom ételeket és illatokat garantálják.

Időpontok és helyszínek:

  • NPK Beef Steak Store (Budapest, Budaörsi út 152a, 1112): június 29 - július 19.
  • Full Gas (Balatonboglár, Nyárfa u. 13, 8630): július 22 - augusztus 11.
  • Palkonyha (Palkonya, Fő u. 76, 7771): augusztus 16 - szeptember 3.
  • Haris Park (Budapest, Marczibányi tér 6-7, 1022): szeptember 8 - 28.

További részletek a Coninvest Facebook oldalán.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...