Júniusban Budapestet az a megtiszteltetés érte, hogy a Coninvest Konyhatechnológia meghívására a Josper három spanyolországi szakértője is hazánkba látogatott. Osvaldo Lupis, Bakri Bouchi és Rafael Martin avatták be a közönséget a Josper grillezés rejtelmeibe.
Mindhárom Josper szakértő különböző éttermekben és különböző pozíciókban dolgozott, és mindhárman az ételen, az ízeken keresztül ismerték meg a grillezésnek ezt a különleges módját.
Eltérő nézőpontokból láthattuk, hogyan tud a Josper valami olyan pluszt vinni a konyhába, amire más eszköz nem képes.
"Tényleg egy varázsdoboz, semmihez sem hasonlítható, nagyon sokoldalúan használható a konyhában. Különlegessé, erőssé és ízekkel telivé teszi az ételt. Mindenhez ad valami pluszt” – meséli Osvaldo.
A három szakértő missziója, hogy világszerte minél több helyen mutassák be a sütők sokoldalúságát. Budaörsön a Coninvest főhadiszállásán találkoztak a magyar közönséggel. „Alapvetően két célunk van. Az első, hogy átadjuk a tudásunkat, a második, hogy megtörjük a sztereotípiákat. Mindezt pedig csakis szenvedéllyel. Szeretnénk megmutatni a magyar embereknek is, hogy ez a grill több annál, minthogy a húsokat jól elkészítsd” – avat be minket a részletekbe Bakri. „Ha van egy ötleted, végy bármilyen alapanyagot, tedd be a Josper sütőbe, az pedig csodát tesz az étellel."
Szabadon játszhatsz és alkothatsz, megvalósíthatod az elképzeléseidet.
A tűz összehozza az embereket
Miért olyan népszerű a grillezés? A Josper szakértői szerint nagyon egyszerű rá a válasz: „A tűz mindig is összekötő erő volt az emberek között, ősidők óta összehoz minket” – mondja Rafael. „Régen az emberek összegyűltek a tűz körül, amely meleget és kényelmet nyújtott nekik, és elkezdtek mesélni, megismerni egymást, közelebb kerülni egymáshoz. A tüzet mindig a szenvedéllyel és a szeretettel, szerelemmel azonosítják, mi pedig hisszük, hogy ezek az érzések szükségesek ahhoz is, hogy valami maradandót alkossunk a konyhában. A tűzön való főzésnek különleges ereje van, a Josper ezt segít előhívni.”
A Josper grillezés mesterei a világ számos pontján tartottak már hasonló eseményt, Melbourne-től Tokióig, Szingapúrtól Bangkokig. Moszkva, Dubai, Miami, és még sorolhatnánk a helyszíneket: „A főzések során rájöttünk, hogy rengeteg ember van, aki kíváncsi és szeretne kísérletezni. A jó Josper sütés, grillezés alapja két stabil lábon áll: ez a jó minőségű szén és a szenvedély."
"Megfelelő alap nélkül nem lehet házat építeni. Természetesen a minőségi alapanyagok is fontosak, és ne felejtsük el a szeretetet! A szeretetre az élet minden területén szükség van, ahogyan arra is, hogy a szeretetünket és a szenvedélyünket másokkal is megosszuk.”
Bármit jó grillezni! Ha pedig Magyarországon vagyunk, akkor ne felejtsük el a padlizsánt!
Rafael szerint bármi jól elkészíthető a Josper grillen. Az emberek többsége persze gondolhatja, hogy a legfinomabb fogás egy húsétel, de Osvaldo megnyugtat mindenkit, a különböző halak és zöldségek is egyszerűen csak csodálatosak, a polipról nem is beszélve.
A három spanyol szakember a budapesti eseményen tudta meg, hogy van egy isteni finom étel, a padlizsánkrém, amit minden magyar ember imád, és amelyhez a padlizsánt grillen sütik.
Ezt a csodás ételt most megszerették, és a jövőben szeretnék a receptjét a Josper sütőkhöz igazítani.
Így válik a Josper tényleg összekötő kapoccsá a világ kultúrái között.
Indul a Josper roadshow!
Aki szeretné megkóstolni a Josper sütőkben készült fogásokat, a nyáron országszerte több helyszínen találkozhat majd azokkal a hazai séfekkel, akik bemutatóikon megismertetik a nagyközönséggel a Josper világát. A finom ételeket és illatokat garantálják.
Időpontok és helyszínek:
- NPK Beef Steak Store (Budapest, Budaörsi út 152a, 1112): június 29 - július 19.
- Full Gas (Balatonboglár, Nyárfa u. 13, 8630): július 22 - augusztus 11.
- Palkonyha (Palkonya, Fő u. 76, 7771): augusztus 16 - szeptember 3.
- Haris Park (Budapest, Marczibányi tér 6-7, 1022): szeptember 8 - 28.
További részletek a Coninvest Facebook oldalán.