Rakétatámadás érte az ukrajnai étkezdét, amely rászorulókon segít

Sajnálatos hír érkezett: az ukrán lakosokat ellátó non-profit szervezet egyik étkezdéjét sem kímélték a rakéták. Támadás érte a World Central Kitchen harkivi egységét.

José Andrést itthon nem sokan ismerik, pedig a világszerte befutott spanyol származású séf nevét érdemes megjegyezni, ő ugyanis az az ember, aki, bár harminc étterme van szerte a világon, szabadidejében (és nem csak akkor) inkább a rászorulókon segít. Az elmúlt 10 évben több katasztrófa sújtotta országban tette lehetővé, hogy ételhez jussanak a rászorulók saját jótékonysági szervezete, a World Central Kitchen (WCK) által. 

José Andrés (forrás)

Sajnos szomorú hír érkezett, ugyanis José Andrés ukrajnai Harkivba kitelepült karitatív szervezetének egyik étkezdéjét rakétatámadás érte.

A szervezet eddig aktívan működött a háborús térségben, és naponta 30 ezer adag ételt osztott szét az éhes helyi lakosok közt, mintegy 30 városban, azonban Harkivban találat érte egyik partnerszervezetüket.

A harkivi étkezdét ért rakétatámadás ellenére a World Central Kitchen csapata és ukrán társaink is biztonságban vannak. Ételt osztani egy értelmetlen háború közepén bátorságra, kitartásra vall...mi pedig folytatni fogjuk a főzést

– írta a Twitteren José Andrés.

A szervezet CEO-ja a helyszínre sietett, hogy szemügyre vegye a pusztítást, melynek során négy munkatárs megsebesült, egyikük pedig elvileg életét vesztette.

Itt láthatóak a szomorú állapotok a CEO, Nate Mook videóján:

A sebesültek a hírek szerint azóta jobban vannak, a WCK pedig folytatja humanitárius tevékenységét.

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...