Jön a VinCE Awards díjátadó!

A VinCE Budapest Wine Show a nemzetközi véleményformálók, a hazai szakma és borkedvelők találkozóhelye, ahol idén először rendezik meg a VinCE Awards díjátadót.  

A csúcsborok helyett ezúttal a szakmaiságot díjazzák - az előremutató példákat és a borvilágot intenzíven formáló eredményeket. A jelöltek listáját 21 szakértő, köztük nemzetközi szaktekintélyek és a Bocuse d’Or Akadémia tagjai állították össze. A tíz kategória győzteseit a VinCE több száz szakmai partnerének szavazatai alapján, a március 6-i díjátadó gálán hirdetik ki.

A VinCE Budapest Wine Show három napos programjára több ezer érdeklődőt várnak a Corinthia Hotelbe. Közép-Európa legrangosabb borszakmai eseményére közel száz nemzetközi szakértő, számos Master of Wine, szakíró és borkereskedő is érkezik. A kiállítók, a 160 válogatott borászat így mind a nagyközönségnek, mind a Budapestre érkező nemzetközi véleményformálóknak bemutatkozhatnak. „Ezzel a fórummal, a világ minden pontjáról érkező vendégek meghívásával mi is szeretnénk előremozdítani, tovább építeni Magyarország borainak pozitív nemzetközi megítélését.” – mondja Németh Ágnes, a rendezvény főszervezője.

A VinCE magazin több mint tíz éve meghatározó szerepet vállal a hazai boréletben, tesztjein rendszeresen értékel borokat. Idén először, a VinCE Awards megrendezésével olyan kimagasló teljesítményeket szeretne díjazni, amely túlmutat a borok elkészítésén.

A neves panel 10 kategóriában állított jelölteket

A nevezéseket a gasztronómia és a borvilág elismert szakértői, egy 21 fős zsűri állította össze; nemzetközi borakadémikusok, borászok, szakírók, valamint a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjai. A közreműködők között volt Darrel Joseph, a régió specialistája, Horkay András, az Országos Borszakértő Bizottság elnöke, Dr. Mészáros Gabriella, Káli Ildikó, a Magyar Sommelier Szövetség első elnöke, Zilai Zoltán, Jásdi István és Kamocsay Ákos. A hazai gasztronómia meghatározó szereplői közül többek között Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, Csapody Balázs, Zsiday Roy, Széll Tamás, Bíró Lajos és Molnár Attila vett részt a jelölésben.

A nevezések alapján most tíz kategóriában keresik a legjobbakat; a VinCE Awards díjra jelöltek között van több étterem, borhotel, kereskedés, borbár, borászat és társulás. A VinCE további díjait a bortesztjein legeredményesebb borászat és borkereskedést veheti majd át.

Kategóriák és jelöltek

A legjobb borlap – Onyx, Kistücsök, BorkonyhaA legjobb borhotel – Crocus Gere Bor Hotel & Resort, Bock Ermitage Hotel, Andrássy Rezidencia Wine & SpaA legjobb borvacsora – Biarritz étterem, Gusteau Kulináris Élményműhely, KistücsökA legjobb borkereskedés – Bortársaság, Veritas, RadovinA legjobb borbeszerző – Rutka Zoltán (METRO), Vincze Árpád (CBA), Harcz Ádám (Lidl)A legjobb borbár – DropShop, DiVino Bazilika, DobloA legjobb weboldal – St. Andrea Szőlőbirtok, Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet, Gál Tibor PincészetA legjobb pincelátogatás – Szepsy Pince, Szent Donát Birtok, Dobogó PincészetA legjobb bormarketing kampány – Kreinbacher Birtok, Nemzeti Borkiválóság Program, Szent Tamás Szőlőbirtok és PincészetA legaktívabb társulás – Balatoni Kör, Csopaki Kódex, Pannon Bormíves Céh

A jelöltekről és nevezésről bővebben ITT.

A díjat kapja…

A nevezés zárásával most a VinCE több száz szakmai partnerén a sor, hogy letegyék voksukat a jelöltek legjobbjára. A szavazók között kizárólag szakmabeliek lehetnek; borászok, borászatok munkatársai, szakírók, a gasztronómiában dolgozók és sommelier-k, a borkereskedelem szereplői.A díjátadó gálára március 6-án este, a VinCE Budapest Wine Show első napján kerül sor a Corinthia Hotelben.

A borkedvelőket megismételhetetlen programmal várják

A VinCE Budapest Wine Show 150 kiállítója nemcsak a szakmabelieket, de a borrajongókat is várja. A három napos kóstolón az ötcsillagos környezethet méltó, a VinCE tesztjein korábban 4-5 csillagos eredménnyel szereplő pincészetek, valamint külföldi vendégkiállítók mutatják be boraikat. – Kiállítók és programok ITT.

A 22 előadáson és a VinCE Bár mini-kurzusain neves előadók készülnek egyedi borsorokkal. Az idei programban nagy hangsúlyt kaptak Franciaország legendás borvidékei, a biodinamikus- és organikus borkészítők, a világelső champagne-ok és pezsgők. A legtávolábbi tájakról, Kaliforniából és Új-Zélandról is érkeznek szakértők és remek borok, míg a hazai kínálatból Tokaj borai és a Pannon Bormíves Céh legjobbjai szerepelnek az órarendben. A Carton Hungaricum válogatásában több, mint 20 pincészet tételeivel egy külön szekciót rendeznek be a kiállítótérben, folyamatos programokkal megtöltve a hétvégét.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...