A bikiniszezon közeledtével egy pikniken is oda lehet figyelni a kalóriabevitelre - még akkor is, ha a szabadban grillezett húsoknak, zöldségeknek egyikünk sem tud ellenállni. Zsírosabb hús helyett készítsünk sovány csirkesaslikot, a húsfalatok közé ne szalonnát, hanem újhagymát és vékony citromszeleteket fűzzünk, és ne majonézes krumplisalátával együk a saslikot, hanem egy adag üde, karcsúsító, vérnarancsos-grapefruitos édeskömény-salátával. Azok részére, akik nem esznek húst, grillezzünk cukkinit, és pakoljunk rá csupaíz caprese-salátát! Hogyan? Íme a legtrendibb grillreceptek a most hétvégi Gardenexpo, azaz az ország legnagyobb kertiéletmód-kiállításától.
Tudtad?
Ha előre regisztrálsz a Gardenexpo honlapján, akár nyerhetsz is, egy kerti bútort, grillkészletet, vagy elektromos fűnyírót!
Csirkesaslik „light”
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 4 db csirkecombfilé
- grillfűszer ízlés szerint
- 1 biocitrom
- 1 csokor újhagyma
- bambusz- vagy fém saslikpálcák
Elkészítés:
A csirkecombfilét fűszerezzük kedvenc grillfűszerünkkel, majd vágjuk falatnyi darabokra. A jól megmosott citromot szeleteljük fel vékonyan, a megtisztított újhagymát vágjuk kétujjnyi darabokra, majd fűzzük felváltva a hússal és a citromszeletekkel a saslikpálcákra. 12-15 perc alatt süssük meg a nyársakat grillrácson, faszénparázs felett. Tálalás előtt hagyjuk pihenni 5 percig, lefedve.
Grillezett cukkini caprese
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 4 db zsenge salátacukkini
- 4 db paradicsom
- 2 db bivalymozzarella
- só, frissen őrölt bors
- pár csepp extra szűz olívaolaj
- friss bazsalikomlevelek
Elkészítés:
A cukkinit felezzük el hosszában, finoman sózzuk, és pár percig grillezzük a vágott felét faszénparázs fölé helyezett grillrácson. Süssük roppanósra, majd pakoljuk meg paradicsom- és bivalymozzarella-szeletekkel, tekerjünk rájuk borsot, locsoljuk meg pár csepp extra szűz olívaolajjal, és friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
Vérnarancsos-grapefruitos édeskömény-saláta
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 gumó édeskömény
- 100 g rukkola
- 2 kis fej salottahagyma
- 2 grapefruit
- 2-3 vérnarancs
- maréknyi fekete- vagy kalamata olajbogyó
- pár evőkanál (citromos vagy mandarinos) olívaolaj
- frissen őrölt bors, ízlés szerint
Elkészítés:A konyhakész (megpucolt, megmosott) édesköményt és salottahagymát vékonyra felszeleteljük, salátás tálban összekeverjük a rukkolával. A grapefruitot és vérnarancsot meghámozzuk és kifilézzük, a filéket hozzáadjuk a salátához, a filézés után megmaradt részből a levet a salátára facsarjuk. Meglocsoljuk az egészet kevés (citromos vagy mandarinos) olívaolajjal, tekerünk rá kevés borsot, hozzáadjuk a salátához az olajbogyót, alaposan összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk.
Regisztrálj és nyerj!
Idén tizedik alkalommal rendezik meg a Gardenexpót, ahol a legújabb kerti trendek, bútorok, medencék, árnyékolók és páratlan kertikonyhakínálat vár: faszenes és gáz grillek, egyedi építésű kemencék, bográcsozók, hordozható grillek és még szmókerek is lesznek a hétvégi kiállításon, melyekhez minden eszközt, kiegészítőt is megvásárolhatsz. A különböző kerti grillek beépítésére, kész kültéri konyha kialakítására is láthatsz megoldásokat hagyományos, modern vagy akár rusztikus kivitelben.
Ha előre regisztrálsz a Gardenexpo honlapján, kattints ide, sok szép nyeremény vár rád: Fődíj: Kerti garnitúra2. díj: Broil King Regal 490 Grillsütő3. díj: Sthil elektromos fűnyíró
A Grandexpo időtartama: 2016. március 18-19-20., helyszíne: Budapest Sportaréna
Receptek és fotók: Gyepes Gabojsza(x)