Jöjjetek és faljátok! - A mac and cheese evangéliumának alapjai

A sajtos makaróni, közismertebben a mac and cheese, és a köztem levő szerelem pár éve indult. Rajongok érte, és a legnagyobb örömömre a szabadban is elkészíthető!

A mac and cheese evangelisták pár éve engem is “megtérítettek”, és azóta az egyik kedvenc gyors étel az életemben a sajtos makaróni. Egy titka van, hogy irdatlan mennyiségű sajtot használjunk fel hozzá, és lehetőleg minél többfélét. Talán már két fajta is elegendő ehhez a kajához, ám mivel valójában a mac and cheese a SAJTRÓL szól, ne spóroljunk vele!

Mac 'n' Cheese baconnel recept

Szóval itt ez a rettentően egyszerű étel, amit speciel én mindig fel szoktam dobni egy kis pirított baconnel, csak azért, hogy jobban üssön! Ha már a tömegpusztító kalóriabombának is beillő mac and cheese főzésére adjuk a fejünket, ne spóroljunk semmivel. Ahogy azt a sokszor elpufogtatott frázis is mondja, "ha lúd akkor legyen kövér". Bár azt hiszem, minden egyes elfogyasztott tányér után nem a becses szárnyas vonalai vannak veszélyben, hanem sokkal inkább az enyémek.

Nemrég pedig rájöttem arra, hogy ez az étel is simán elkészíthető a szabadban, semmi macera nincs vele. Miután tonnányi mennyiséget elfogyasztok belőle, legalább kábíthatom magam azzal, hogy túrázás közben figyelni kell a fokozott kalóriabevitelre. Hát még jó, hogy figyelek, én ne figyelnék?!

A legutóbbi túrázással egybekötött kempingezés alkalmával pedig végre ki is próbálhattam a Duna partján ezt a kedvenc csodámat. Tényleg semmi extra cucc nem kell hozzá, csak tészta, víz, sajtok, tej, liszt és só meg bors. Ennyi alapanyag még egy omletthez is kell, és azzal negyed annyira sem lakunk jól, mint a jó kis mac and cheese-zel.

Bár sajnos semmilyen aktív testmozgás nem előzte meg a mostani esetet, de marha klasszul tudtam utána fetrengeni a sóderben, és lajhárüzemmódban gondolkodni a semmiről egy méretes fatuskón üldögélve.

Mac 'n' Cheese baconnel recept

A lényeg, hogy egyre ügyeljetek! Semmiképp ne borítsátok ki a sajtszószt, mert az komolyabb paprikás hangulatra adhat okot. Persze ez nem velem történt meg, hanem egy ismerősöm unokatesójának a szomszédjával - szerencsétlen flótás.

ARECEPTÉRT KLIKK IDE!

Nézzétek meg a videót, szerezzétek be a hozzávalókat, és hétvégén söpörjétek ki magatokat a szabadba egy gázfőzővel! Vagy most, hogy már vége a tűzgyújtási tilalomnak, egy nagy adag fát és gyújtóst vigyetek magatokkal. Aztán csináljátok meg ezt a csodálatos ételt, ezt én ajánlom Nektek mint a Ti sajtos makaróni evangelistátok!

Az óceánnyi olvadt sajt legyen Veletek!

És ezt a SZABADTŰZ-epizódot láttad már?

Ínyenc falatok az erdőben? Bebizonyítom, hogy nem lehetetlen

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...