Édes joghurtok vs. sós kefirek

Sokan nem reggeliznek, mondván, nincs idejük elkészíteni, mások pedig egyszerűen képtelenek kora reggel enni. Kifogás az persze mindig van! (x)

Pedig egy jó kis joghurt vagy kefir gyümölcsökkel, zöldségekkel vagy akár müzlivel együtt fogyasztva egy lendületesnek ígérkező nap remek kezdete lehet. Ezekből az alapanyagokból tényleg 5-10 perc alatt mesés reggelit varázsolhatunk!

Joghurt

Ha inkább valami édessel indítanánk a napot, készítsünk gyümölcsös vagy müzlis joghurtokat.

Joghurtból összedobhatunk turmixokat vagy smoothie-kat is, amikhez már csak kedvenc szezonális gyümölcseinket kell hozzápasszintanunk. Persze ízlés szerint egy kevés cukorral vagy mézzel, illetve fűszerekkel is feldobhatjuk. Még csak komolyabb fogásnak sem mondhatóak - egy bögréből gyorsan megihatjuk őket, és mehetünk is a dolgunkra!

Vörösáfonyás joghurt mousse recept

A joghurthoz tehetünk vegyesen gyümölcsöket, magvakat, vagy éppen müzlit. Mindegyik nagyon jó választás, és számtalan variációt rejt magában, így a hét minden napján változatosan étkezhetünk belőlük.

Málnás joghurt kehely müzlivel

A gyermekeim nagyon szeretik a különböző joghurtokat, de bizony a boltiban túl sok minden (tartósító stb) van, amit nem szeretnék velük megetetni. A nagy fiam müzlijét használtam ...

Mangós-vörösáfonyás smoothie

Ha valaki fél évvel ezelőtt megállított volna az utcán, és megkérdezte volna, hogy arról a szóról, hogy „mangó”, mi jut az eszembe, kapásból rávágtam volna, hogy a spanyol ...

Körtés-túrós müzlis reggeli

Néha jó kicsit változatossá tenni a szendvics-tojásrántotta-croissant-müzli négyszögön mozgó reggeli kínálatot. Bár kicsit kell "kotyvasztani", mégis gyorsan összedobható. A ...

Kefir

A kefir szuper turmixok és zöldséglevek alapja is lehet. Talán kissé bizarr egy uborkás-mentás ital, de ahogy melegszik az idő, higgyük el, szuper reggeli fogás válhat belőle! Ha valaki kedveli a salátákat, és jóízűen fogyasztaná már kora reggel, készítsen melléjük enyhén fűszeres önteteket. De ha tényleg semmi bonyolultra nem vágynánk, a pirítós-lágy tojás-kefir triónál nincs is jobb kora reggel! Na jó, talán egy sajtos-zöldfűszeres-kefires sós krém vagy mártogatós... Ha pedig unjuk már a pirítóst vagy a szendvicseket, készítsünk valami izgalmasabbat, például vega pita szendvicset, hiszen ennek az elkészítése sem vesz el tőlünk 10 percnél többet. (x)

Rokfortos mártogató

Muszáj valami diétásat enni az ünnepek után! Én ezt a mártást salátaöntetként is szoktam használni. Hagyma nélkül almával is isteni.

Kefíres zöldségkoktél

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...