Jófogások kenyérsütőgép-vásárláshoz

Kenyérsütés otthon? Miért is ne! Legalább tudjuk, miből készült a vekni. De hogyan vásároljuk meg a legjobb kenyérsütőt? (x)

Házikenyér. A világ egyik legjobb dolga! Mindenkinek megvan a maga indoka, miért is szereti otthon elkészíteni. Például azért, mert amíg a gép dagaszt és süt, mi kényelmesen hátradőlhetünk. A vadonatúj műszaki termékek ára viszont igen borsos lehet. Mielőtt arra adnánk a fejünket, hogy így vásároljunk, érdemes körültekinteni a használtpiacon, pontosabban az eladósorba került korábbi kedvencek körében. Hogyan válasszuk ki a nekünk legmegfelelőbbet? Most segítünk. Megosztjuk azokat a legfontosabb alapfunkciókat és tulajdonságokat, amelyek nélkül elképzelhetetlen az otthoni kenyérkészítés.

Ezeket olvastad már?

Belső kialakítás

Rozsdamentes alkatrészek és kiemelő szerkezet: ezek a könnyű szétszerelhetőség, és így az egyszerű tisztíthatóság alapkövei, a kétkaros forgatólapát pedig az alapanyagok megfelelő elegyedését garantálja. Ha sokáig szeretnénk használni, akkor válasszunk a fentieknek megfelelő jó minőségű terméket.

Időzíthetőség és melegen tartás

Az egyik és egyben leglényegesebb funkció a késleltethető indítás. Este csak bekészítjük a hozzávalókat, beprogramozzuk a gépet, reggel pedig már szelhetjük is a friss cipót. Ha hétvégente később kelünk, akkor pedig frissen, melegen tartja nekünk a kenyeret.

Programok

Ha már kenyérsütőgép-vásárlásra szántuk magunkat, akkor próbáljuk ki magunkat más péksütemény elkészítésében is. Válasszunk többfunkciós készüléket, amellyel nemcsak kenyeret, hanem baguette-et, kalácsot, sőt, akár lekvárt is készíthetünk. Igen, ez első olvasatra furcsán hangzik, de ha végig gondoljuk a két folyamatot, láthatjuk, hogy hasonló körülmények szükségesek hozzájuk – egy azon készülékkel tehát teljesen különböző dolgokat készíthetünk.

Betekintő ablak, állítható barnítási fokozatok

Kis kukucskálónyílás nem csak a kíváncsi lelkeknek. Ezen keresztül megleshetjük, miképpen növekszik és pirul kenyerünk. Sőt, ha kissé kinőné helyét, további területet kap. Ki-hogyan szereti a kenyeret, haloványan vagy barnábban, eldöntheti – ezért fontos, hogy legyen fokozatállító a gépen.

Most már mindenki könnyedén kiválaszthatja kedvencét, és miközben sül a házi csoda, karosszékéből érezheti az isteni illatokat. A házi kenyér nem penészedik, nem romlik olyan gyorsan, mint bolti mása. Nincsenek benne térfogatnövelő, színező- és más adalékanyagok. Legyen az fehér vagy barna, édes vagy sós, a mi termékünk.

Még több Jófogásért kattints ide!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Savanyú káposztás csirkecomb

Egyszerű, mégis ünnepi hangulatba ringató húsétel az alábbi, ami karakteres ízeivel garantáltan sokak szívébe belopja majd magát. A csirkecombok elképesztően szaftosra sülnek a fanyar ...

Narancsos pepita szelet

Egy toszkán narancstorta és az angol battenberg sütemény receptje ihlette ezt az ínycsiklandó extrán narancsos, így az ünnepekre is tökéletesen illő süteményt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...