Jobb, mint egy paradicsomos tészta: hummuszos spagetti spárgával

Sokáig azt gondoltam, hogy a paradicsomos spagettinél nincs gyorsabb és egyszerűbb tészta étel, de rá kellett jönnöm, hogy tévedtem.

Bizony van jobb opció egy paradicsomos tésztánál. Ez a krémes, vegán, hummuszos tészta 15 perc alatt kész van, és csak egy pár hozzávaló kell hozzá. Ehetjük hidegen és melegen is, felturbózhatjuk szinte bármivel. Szóval ez egy nagyon egyszerű és friss kaja, de ami még fontosabb: iszonyat finom!

Tényleg nagyon egyszerű a recept:

Felteszünk egy adag tésztát főzni. Használhatunk bármilyen fajtát, bár ha hidegen tervezzük enni, valami rövidebb tészta a legjobb szerintem, például penne vagy farfalle. A főzés utolsó perceiben adhatunk extra zöldségeket is a tésztához, most, hogy szeronja van, a zöld spárga kihagyhatatlan, de egy adag spenót, zöldborsó, répa vagy brokkoli is illik hozzá.

Amíg fő a tészta, gyorsan megcsináljuk a szószt is. Ehhez csak dobjunk a robotgépbe egy adag főtt csicseriborsót, egy citrom levét, egy kevés tahinit (szezámpaszta), pár gerezd fokhagymát és egy csipet sót és borsot. Ha krémesebb hummuszt szeretnénk, adhatunk hozzá pár kanál olívaolajat is. Fűszerezhetjük még egy kis paprikával, csilivel vagy római köménnyel is, ki hogy szereti. Sőt, akár bolti humuszt is használhatunk, ha épp az van otthon.

Nincs más dolgunk, mint összekeverni a leszűrt tésztát a humusszal és egy pár kanál főzővízzel, csak hogy extra krémes legyen. A tészta tetejére pedig mehet akár egy marék friss zöld fűszer, pirított mag, vagy citromhéj is. Szuper gyors és szuper egyszerű, ugye? Remélem kipróbáljátok!

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Színes, roppanós, ízes saláták, avagy mi van a fonnyadt jégsalátán túl?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...