Joaquin Phoenix olyan megható dolgot tett, ami után illene leállnunk a húsevéssel

Joaquin Phoenix még saját Oscar-díja átvételekor sem magáról, hanem az állatok védelméről beszélt köszönőbeszédében, a minap pedig egy vágóhídra is ellátogatott. 

Joaquin Phoenix nevét mostanában egyre több helyen lehet olvasni, és nem csak azért, mert alig két hete megnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat. A színész az utóbbi időkben egyre többször áll ki a környezetvédelem, az állatvédelem és a vegán életmód mellett, nemrég például a washingtoni Capitolium előtt tartóztatták le egy klímaügyi tüntetésen (Jane Fonda és Martin Sheen társaságában).
Phoenix az Oscar-gálán mondott köszönőbeszédében arról beszélt, hogy morális kötelességünknek tartja a vegán életmód követését, hiszen túlzottan elszakadtunk a természettől, és bűnösek vagyunk egy igencsak egocentrikus világkép fenntartásában - írja a színész beszédére hivatkozva a hvg.hu.
,,Azt gondoljuk, mi vagyunk az univerzum közepe, ezért kifosztjuk a természet erőforrásait, úgy érezzük, megvan a jogunk ahhoz, hogy mesterségesen megtermékenyítsünk egy tehenet, majd ellopjuk a borját. Hiába hallani a sírását, mi fogjuk a tejét, és a kávénkra meg a gabonapelyhünkre öntjük, ahelyett, hogy a borjúnak jutna" – mondta Phoenix.
A színész a Los Angeles-i Animal Save nonprofit szervezetet kísérte el nemrégiben egy vágóhídra, amelyről egy videó is készült: Phoenix az intézmény vezetőjével, Anthony Di Marával vitatkozik az állatok mészárlásának és tartásának körülményeiről, Di Mara pedig elmondja, mennyire humánus megoldással végeznek az állatokkal, mivel a leölés legfeljebb 60 másodpercig tart.
Az igazgató beleegyezésével Phoenix és az állatmentőcsapat egy tehenet és annak újszülött borját el is hozta a vágóhídról, az állatokat pedig egy olyan farmra szállították, ahol békében élhetnek életük hátralévő részében.
Phoenix később így nyilatkozott a vágóhídon tett látogatásról:
,,Soha nem hittem volna, hogy egy vágóhídon is szövődhet barátság, de Anthony-val találkozva és megnyitva a szívemet rájöttem, hogy akár még több közös dolog is lehet bennünk, mint különbség. Az ő kedvessége nélkül Liberty-re és Indigóra (a tehén és borja) biztos halál várt volna (...) Remélem, ahogy látjuk Indigót felnőni Liberty mellett a farmon, örökké emlékezni fogunk arra, hogy barátságokat a legváratlanabb helyeken is köthetünk. Nem számítanak a köztünk lévő különbségek, mindent a kedvességnek és az együttérzésnek kell meghatároznia körülöttünk."
Persze ettől még nem oldódik meg a probléma, miszerint a kelleténél több állatot ölnek le a vágóhidakon, de mindenképpen becsülendő, ha egy világhírű színész a hírnevet arra használja fel, hogy felvilágosítsa, érzékenyítse az embereket az olyan elképesztően fontos témákról, mint a környezet- és állatvédelem.

via hvg.hu

Legújabb receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!