De jó! Az osztrák Sparokban már így is lehet kérni a húsokat és sajtokat

Már nem kötelező csomagolópapírban, zacskóban vásárolni a húst, felvágottat vagy sajtot.

Sorra jönnek a jobbnál jobb hírek arról, hogy az áruházláncok hogyan számolnak le az egyszer használatos műanyaggal. Nemrég számoltunk be róla, hogy a Lidl és Auchan lecseréli a nejlonzacskókat Portugáliában, az Aldi pedig hazánkban tesz a környezetszennyezés ellen. Ezúttal a Spar háza tájáról érkeztek pozitív hírek.

Az osztrák Sparokban ezentúl nem kötelező csomagolópapírban, zacskóban vásárolni a húst, felvágottat vagy sajtot, mivel az áruházlánc engedélyezte a vásárlóknak, hogy saját ételhordóikban vigyék el ezeket a termékeket. Ha a vásárlók élnek a lehetőséggel, akkor csökkentik a felesleges csomagolóanyag-használatot, és tesznek a környezetért.

A Sparnál azt mondták, a vásárlók visszajelzése nagyon pozitív volt az új szolgáltatással kapcsolatban.

A saját éthordó használata felvethet ugyan élelmiszer-biztonsági kockázatot, de az osztrák Nébih tesztjei után 2018-tól már hivatalosan is lehet éthordóban kérni az élelmiszert a boltokban. A Spar szigorú átalakításokat végzett annak érdekében, hogy minden a lehető leghigiénikusabban valósuljon meg a pultoknál, és a vásárlók éthordóiról semmilyen szennyeződés ne kerüljön az árukra. A vásárlók a dobozaikat egy tálcára helyezik, amibe az eladó beleteszi az árut, majd ugyanazon a tálcán adja vissza azt. A tálcákat folyamatosan tisztítják.

Nem hivatalosan egyébként hazánkban is lehet a fent említett módon vásárolni a felvágottakat, sajtokat. A rendszer főleg a kisebb boltokban működik. Korábban arról is írtunk, hogy az éttermekben is nyugodtan elvihetjük saját dobozban a megvásárolt ételt.

Ezeket olvastad már?

via ESM

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...