Sokakat megbotránkoztat majd ez az új, piros jégrém

A nyár a jégkrémek időszaka, ezért ilyenkor minden cég előrukkol a saját hűsítő nyalánkságával. Még akkor is, ha az adott cég éppenséggel nem fagylaltot, hanem majonézt és egyéb szószokat gyárt.

Furcsa jégkrémet dob piacra egy amerikai szószgyártó cég: a French's vállalat pirosra festi a pálcikás finomságot, mégpedig nem eperrel. A limitált kiadású fagylalt ugyanis ketchupból készül. Bizony, jól hallottuk: ketchupból. Hiszen kinek ne futott volna át az agyán soha, hogy „persze, jó ez a ketchup a hotdogon, de mennyivel jobb lenne egy jégkrémben?”

Fotó: French's/McCormick & Company, Inc.

Limitált kiadás, és nem kapunk belőle

Az akció természetesen nem nálunk, hanem a tenegerentúlon történik, bár őszintén nem biztos, hogy sok mindenről lemaradunk, tekintve a saját hagyományosabb, eper-csoki-vanília szentháromságban összefoglalható fagyiízlésünket.

Kanadában viszont a kíváncsiak június 24-ig kóstolhatják meg a jégkrémet, amit bizonyos pop up helyeken osztogatnak.

Édes, sós, paradicsomos

A két márkanagyágyú, a French's és a Happy Pops kollaborációjából született meg a pálcikás jégkrém, ami 100%-ban kanadai paradicsomot és organikus nádcukrot egyesít egy „kellemesen kiegyensúlyozott, sós-édes és paradicsomos” ízű nyalánkságban.

Imádok innovatív finomságokat megalkotni, amelyek Kanada sokszínű ízlésének is bejönnek

– nyilatkozta a Happy Pops-alapító, Leila Keshavjee.

Jótékonyság is kötődik az akcióhoz, ugyanis a Frenchsicle (szójáték: French+popsicle, azaz a cégnév+jégkrém angolul) másik megálmodója, az amerikai szószgyártó vállalat minden elajándékozott jégkrém után két étkezést adományoz a Kanadai Élelmiszerbanknak.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...