Így kell használni valójában a jégkockatartót

Nem mondjuk, hogy feltalálták a spanyolviaszt, de egy praktikus trükkel fel lehet tölteni úgy a jégkockatartót, hogy ne folyjon mindenfele a víz.

Vannak olyan konyhai trükkök, melyek ugyan olyan egyszerűek, mint a faék, mégsem jut eszünkbe, hogy alkalmazzuk. A jégkockatartó feltöltése éppen ilyen feladat. A kis rekeszeket a legtöbben a tartó valamelyik szélén kezdik el feltölteni, a víz pedig pillanatok alatt szétfolyik a szélrózsa minden irányába, a végén pedig éppen, hogy a fakkokban nem marad víz, főleg akkor, ha nagyobb vízsugárral próbáljuk megtölteni a tartót.

Nos a titok nem abban rejlik, mennyi és milyen iramban folyó vízzel töltjük fel a tartót, hanem abban, hogy hol kezdjük folyatni a vizet. Íme a TikTok-trükk, amivel megúszhatod locspocsolás nélkül a jégkockakészítést:

@speedystuff "Lifehack" 🧊 #jääpala #icecube #lifehacks ♬ Coming In Hot - Andy Mineo & Lecrae

A trükk lényege mindössze annyi, hogy nem a szélén, hanem a tartó közepén kezdjük el folyatni a vizet, hogy a kis rekeszekbe egységesen ugyanannyi víz kerüljön. Sok jégkockatartó közepén éppen ezért található egy kis mélyedés is, hogy ezen keresztül jusson el mindenhova a víz.

Ugye, hogy így sokkal egyszerűbb?


Ezek a trükkök is remekül működnek a konyhában:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek