A Jamie Magazin e havi témája:
Hozd ki a grillsütőből a maximumot!
Melyik a kedvenc szárazpácod, amivel bedörzsölheted a grillezni való húst?
A szárazpác a húsok és halak egyszerű és olcsó pácolásának csodás módja. Általában szárított fűszernövények és fűszerek képezik az alapját, ezeket zacskós kiszerelésben olcsón megveheted, és a kamrában tárolhatod, amíg szükség van rá. Az egyik kedvenc szárazpácom: édesköménymag, füstölt paprika, narancshéj, szárított kakukkfű, barnacukor, fokhagyma, só és bors – egyszerűen törd össze mozsárban, amíg csodás, mélyvörös krémet kapsz. A Cayenne-bors és a chilipor is nagyon jó, szóval keverd össze, és próbáld ki, hogy milyen lesz a végeredmény. (részlet a Jamie Oliverrel készített interjúból)
Jamie BBQ-listája
- Egy jó hosszú grillcsipesz, hogy elérd a rács hátsó felén levő húsokat, és közben ne égesd meg a karod.
- Olcsó virágspriccelők – az egyikbe vizet teszek, hogy le tudjam csillapítani a lángot, a másikat pedig ízesített ecettel töltöm meg, hogy még jobb ízt adjak a ropogós dolgoknak.
- Nagy vágódeszka és tányérok, hogy a tűztől jó messze szolgálhasd fel az ennivalót.
- Egy tál szappanos víz – attól, hogy a kertben vagy, nem kell a baktériumokat hurcolnod.
- Tengeri só és citromgerezdek – figyelj, hogy menet közben egyre erősebben fűszerezd az ételt.
• Jamie BBQ-listáját és a teljes interjút megtalálod a július-augusztusi lapszámban.
Játssz és nyerj!
Nincs más dolgod, mint hogy a Facebook-játékunkban feltett egyetlen és igen egyszerű kérdésünkre válaszolj: Melyik a kedvenc grillszószod, mártásod? Kattints gyorsan, és mondd meg nekünk!
Nyeremény: a kommentelők között 3 db negyedéves Jamie magazin előfizetést sorsolunk ki.
A játék időtartama: 2016. július 14-18-án 13 óráig.
A játékban résztvevők elfogadják a Nosalty Felhasználói feltételeit és a Játékszabályzatot.
A játékot a Facebook-on itt találod meg!
SORSOLTUNK! Gratulálunk, és köszönjük mindenkinek, akik velünk játszottak!
A Nyertesek, akik a posztban kaptak értesítést:
Dékány Alexandra
Farkas Zoltán
Hegedűs Krisztina