6 isteni japán saláta, ami különleges ízvilágot ismertet meg veled

Szinte egyetlen hagyományos japán étkezés sem lehet teljes a szezonális alapanyagokból készült, egészséges saláták nélkül, amelyek különleges és egzotikus ízvilágukkal biztosan téged is levesznek a lábadról. Most összegyűjtöttük a mi kedvenceinket, hogy egy kicsit közelebb vigyünk ezekhez az isteni ázsiai salátákhoz.

Japán a világ egyik legegészségesebb konyháját tudhatja magáénak, amely részben annak köszönhető, hogy az ételek nagy részét saláták és zöldségalapú ételek teszik ki. A buddhista hagyományok miatt ugyanis évszázadokon át tilos volt a húsevés Japánban.

Az úgy nevezett „shojin ryori", a buddhista templomokban felszolgált hagyományos vegetáriánus ételek pedig jelentősen befolyásolták a japán gasztronómiát.

Ez a hatás a mai napig érezhető a modern japán ételekben, ahol a zöldségek kiemelkedő szerepet játszanak.

Változatos alapanyagokkal dolgozik a japán konyha

Szezonális alapanyagokra épülnek a japán saláták

A japán főzés középpontjában a „shun” elve áll, amely arra fokuszál, hogy mindig a szezonális alapanyagok kerüljenek felhasználásra. Japán változatos éghajlata és négy évszaka szerencsére elérhetővé teszi a szezonális zöldségek széles választékát, amelyeket többek között étvágygerjesztő salátákhoz használnak fel – íme egy válogatás a legnépszerűbbek közül.

Nézd meg a galériában, mely japán salátákat érdemes kipróbálnod

Még több japán fogásról olvashatsz itt:

Forrásaink voltak.


Még több érdekes cikk, ami segít majd a főzésben:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...