Januári gasztrolapszemle

A decemberi lapszembe után most januárban is lecsaptunk a friss számokra, és megnéztük, mit készítenek a gasztroújságírók és bloggerek az év első hónapjában.

Tv Paprika Magazin - január

90 oldal - 595 Ft

Egy sülttel nyitunk, a címlap alapján lesz még halkonzerv, varázslatos kelet és jól öltözött saláták. Egy kis cédula jelzi, hogy a lap C-vitamint tartalmaz - ezt még nem tudom értelmezni. Az egy leheletnyit zen-buddhista bevezető után jönnek a hírek-érdekességek, majd belevágunk a közepébe: jönnek a húsok. Marha.zip. Biztosak vagyunk benne, hogy erre külön emberük van.. Takarékoskodunk egy kicsit Jamie-vel, aztán elmerengünk azon, hogy mi a fészkes fene az a pirburg és párkáp - jön a köretek világa. Következnek a beígért jól öltözött saláták, és valóban, ezekkel a színes fogásokkal már a szemünk is jóllakik. Egy kis szakácskönyves kitekintő, avagy óda Horváth Ilonához, majd egy éles váltással már partyba indulunk egy adag frissen sült pogácsával a hónunk alatt. Elérkezünk a halakhoz, ahol a Heringettét! alcímet olvasva azért eltörik bennem valami. Gyorsan tovább is suhanunk a semmiségekhez, amiket az ünnepi túlevés után ajánlanak, majd értelmet nyer a C-vitaminos cetli, és alternatívát kapunk az elfonnyadt fűszernövények felhasználására is. Ezt követően úszunk a mousse-okban, egészen a közel-keletről érkező desszertekig. A végére marad a torma, a chips és még egy kis citrus, na meg persze Winkler Róbert és a maltodextrin.

Kedvenc: Pisztáciás tejberizs

GoodFood - január

106 oldal - 795 Ft

A címlap egy tortával támad, az ígéretek között a szezon ászai, spórolós, maradékos trükkök és marokkói menü szerepelnek. A beköszönő alapján a szürke, nehezen induló, spórolós első hónapot igyekeznek feldobni. Hát lássuk! A korábbi megjelenés miatt még van egy kis szilveszteri áthallás, de ez érthető. A napi menük után itt is előkerülnek a köretek és persze a gyors receptek. Végre egy kis Lou Lou! - az újranyitás kapcsán rendhagyó séfportrét olvashatunk Rudits Károly és Nagy Attila főszereplésével. Őket követi az Egészségesen rovat, gluténmentes, vegetáriánus és végül vitamindús fogásokkal. A Konyhatrükkökben a maradékból készíthetünk frisset, majd jön a címlapról már ismerős csokoládés-narancsos réteges torta azoknak, akik kihívást keresnek még az ünnepek után is. Szilveszteri skandináv receptek, avagy húsgolyóra fel! Saját készítésű mártások, salzburgi kirándulás, és diós receptek várnak a folytatásban. Lapozzuk át gyorsan az újévi menüt, és élvezzük a marokkói lakomát. Romantikus vacsorák, spórolós party-receptek és élményfőzés a Tefallal - ez jut a végére. A képek szépek mint mindig, a receptek is egyre barátibbak, csak ne felejtsük, hogy chipotle paszta és peri peri szósz mindig legyen otthon!

Kedvenc: Csokis-kókuszos banántorta karamellával

Vidék íze - január

58 oldal - 470 Ft

A januári szám nagyjából teljes egészében a szilveszterre koncentrál, ezt rögtön a címlapon is láthatjuk már. Disznótoros, anyukáink legjobb pogácsái, és hófehér téli torták várnak ránk. Varázslatos kelet - a "gíroszos" szó nyomtatásban való megjelenése fölötti megrökönyödésünkön lapozással igyekszünk enyhíteni. Téli örömök nagy kanállal, fejfájás elleni malac receptek, disznótoros, majd itt is felbukkannak a változatos köretek. A Sztárkifőzdében Nagy Zsolt színészt láthatjuk főzni, a sütőtöktortáját szívesen kipróbálnánk. Vacsora Gundel-módra, barhesz Rubin Esztertől, bulis receptek és a már említett pogácsák sora hajtogatási útmutatóval, trükkökkel. Az édenkert kincseinél felsorakozó "idegen tájakon termő, különleges gyümölcsöket" nem tudom hova tenni. Dinnye januárban? Babakó? Még az ilyenkor is a lehető legszélesebb zöldség-gyümölcs kínálattal rendelkező fővárosi delikáteszben is nehéz belefutni most ilyesmikbe.. de legalább megtudjuk, mi az a kuruba. Az egzotikus gyümölcsök mellé recepteket .is kapunk kicsit már józanabb alapanyag választás mellett. Jön még egy kis tarte tatin, bemutatkozik a Bors GasztroBár, illetve a Lila Zongora Kertvendéglő, téli vitaminkúrát tartunk csirkével, a végén pedig nagymamáktól örökölt sütemények és fehér torták között válogathatunk.Kedvenc: Kókuszos-chilis édesburgonya-leves - Csak a Bors!

Blikk Nők Konyha - január

42 oldal - 255 Ft

Itt is egy sütemény a főszereplő a címlapon, az édesség mellett pedig sok zöldséget és melengető ízeket ígérnek. Rögtön egy egyveleggel indítunk, kalendárium, könyvajánló, bazár, van itt minden... Jön a téli piac fűszeres lencseleves, téli tökös pite, tarte tatin. Ezt követően egyszerű fogásokat kapunk a hét minden napjára, majd olcsó recepteket és tanácsokat Cseh János séftől. Jönnek a további, gyanítom, hogy már a január védjegyévé vált hívószavak: "kevés pénzből", "kiadós" és "laktató". Rágcsáljunk! - na, azért ők is számítanak arra, hogy mulatunk még szilveszter után is. A Baráti vacsoráknál megtaláljuk a címlapos süti receptjét is, csak azt nem értjük, hogy mit kell főzni 2-3 órát egy sűrített tejkonzerven? A kisebb sokk után kiderül, milyen sokoldalú a fahéj, de kapunk receptkártyákat és grépfrútos finomságokat is. A Főzőiskola extra részből megtanulhatunk házi majonézt, sűrű vaníliaszószt és egyéb, nagyobb kihívást jelentő szószokat készíteni. Ezután következik a jutalom, jöhetnek a desszertek: mákos, körtés, túrós, meggyes, a végére pedig egy krémes-kivis sütemény.

Kedvenc: Pisztáciás aranygaluska

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Mákos-málnás vaníliás mousse torta

Sütésben gyakorlott, tapasztaltabb embereknek ajánlom a torta elkészítését. Sok apró részből áll, ami külön odafigyelést igényel. Fontos a megfelelő dermesztés, pihentetés. Megéri ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...