Ez a videó két olyan fogalmat hoz egy tető alá, amiket egyenként is imádunk: Jamie-t és a rakott krumplit. Most egy bizonyos francia változat (a dauphinoise tejszínes rakott krumpli)egyszerűbb kistestvérét mutatja be - mint mondja, azoknak, akik rohannak, de azért jó ételekre vágynak. De ez tényleg olyan, hogy megnézed, és rögtön muszáj enned legalább valami nagyon hasonlót.
Ez is Jamie!
Mit művel Jamie Oliver ezzel a banánnal?
Hozzávalók:
kb. 8 szem krumpli
1-2 fej lilahagyma
tejszín (habtejszínnel finomabb)
pár csík szardella
friss zöldfűszer
víz
só, bors, szerecsendió
fokhagyma
parmezán
Elkészítés:
1. Vágjuk nagyon vékony szeletekre a krumplit, nyersen. A lilahagymát is vágjuk csíkokra, ezeket helyezzük a tepsibe.
2. Forraljunk vizet.
3. Öntsünk gazdagon tejszínt a krumplira, keverjük el óvatosan.
4. Sózzuk, borsozzuk, tegyünk hozzá friss zöldfűszert ízlés szerint (pl. rozmaringot, babért)
5. Csipkedjünk rá kevés szardellát - sósságával igazi ízfokozóként működik majd, nem lesz halízű az étel tőle.
6. Nyomjunk rá néhány gerezd fokhagymát is.
7. Öntsünk alá némi forró vizet, épphogy az aljára.
8. Reszeljünk rá szerecsendiót, parmezánt.
9. Először a gázon főzzük, forrás után alacsony lángon kb. 6 percig, letakarva (fóliával), aztán mehet a sütőbe kb. 220 fokra fólia nélkül, ahol épphogy megpirítjuk (kb. 15 perc)
KÉSZ!