Jamie villámgyors rakott krumplija

A rakott krumplival nem sok bajunk lehet - van, aki nem szereti? Na ugye. De ha ezt még megtoldjuk Jamie Oliverrel is, tényleg a mennybe megyünk. Nézzétek.

Ez a videó két olyan fogalmat hoz egy tető alá, amiket egyenként is imádunk: Jamie-t és a rakott krumplit. Most egy bizonyos francia változat (a dauphinoise tejszínes rakott krumpli)egyszerűbb kistestvérét mutatja be - mint mondja, azoknak, akik rohannak, de azért jó ételekre vágynak. De ez tényleg olyan, hogy megnézed, és rögtön muszáj enned legalább valami nagyon hasonlót.

Ez is Jamie!

Mit művel Jamie Oliver ezzel a banánnal?

Hozzávalók:

kb. 8 szem krumpli

1-2 fej lilahagyma

tejszín (habtejszínnel finomabb)

pár csík szardella

friss zöldfűszer

víz

só, bors, szerecsendió

fokhagyma

parmezán

Elkészítés:

1. Vágjuk nagyon vékony szeletekre a krumplit, nyersen. A lilahagymát is vágjuk csíkokra, ezeket helyezzük a tepsibe.

2. Forraljunk vizet.

3. Öntsünk gazdagon tejszínt a krumplira, keverjük el óvatosan.

4. Sózzuk, borsozzuk, tegyünk hozzá friss zöldfűszert ízlés szerint (pl. rozmaringot, babért)

5. Csipkedjünk rá kevés szardellát - sósságával igazi ízfokozóként működik majd, nem lesz halízű az étel tőle.

6. Nyomjunk rá néhány gerezd fokhagymát is.

7. Öntsünk alá némi forró vizet, épphogy az aljára.

8. Reszeljünk rá szerecsendiót, parmezánt.

9. Először a gázon főzzük, forrás után alacsony lángon kb. 6 percig, letakarva (fóliával), aztán mehet a sütőbe kb. 220 fokra fólia nélkül, ahol épphogy megpirítjuk (kb. 15 perc)

KÉSZ!

És a videó:

A ti rakott krumplijaitokból:

Krémes francia rakott burgonya

Én utálom a burgonya szót, nekem az krumpli!!! DE ehhez a finomsághoz nem tudtam krumplit írni, mert annyira elegáns étel! Szinte szétolvad a szánkban ez a zsírszegény BURGONYAÉTEL! ...

Körbe-körbe sült krumpli

Az Andi konyhája oldalon találtam egy receptet, ami nagyon megtetszett (muffinsütőben sült sajtos csirkecsiga) és az olyan mutatós, hogy szerettem volna, ha a köret is legalább olyan jól ...

Rakott krumpli csípős kolbásszal

Nagyon sok változata létezik ennek az ételnek is, de mi ezt az egyszerű változatot szeretjük a legjobban. A tej és a tejföl segít abban, hogy ne száradjon ki a krumpli, a tejszíntől pedig ...

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...