Jamie Oliver olasz éttermet nyit Budapesten

Tavasszal nyitja meg éttermét a népszerű angol séf, Jamie Oliver. Ezzel Budapest a negyedik európai város lehet Nagy-Britannián kívül, ahol a Jamie's Italian nyílik.

A Jamie's Italian 2016. tavaszán nyílik majd, a tervek szerint az 1968-ban épült, várbeli Hadik étterem helyén - tudta meg az Index. Jamie Oliver olasz vendéglátó lánca csak Nagy-Britanniában negyven tagot számlál, külföldön egyelőre Moszkvában és Isztambulban jelent meg, rövidesen pedig Rotterdamban is lesz egy étterme.

A brandet a Zsidai Group hozza Magyarországra, ennek vezetője Zsidai Zoltán Roy több étterem és szálloda tulajdonosa. A Jamie's éttermek többnyire elég nagyok, 100-150 fősek, hiszen céljuk szerint éppen viszonylag alacsonyabb árkategóriájú ételeket kínálnak – így az alapanyag-szükséglet is nagy. Maga Jamie Oliver egyébként számos feltételt szabott meg, csak ezeknek megfelelve lehet bárhol a neve alatt vendéglátó helyet nyitni. Így csak az ő belsőépítészével lehet dolgozni, kizárólag GMO-mentes alapanyagokat lehet használni, a húst pedig csakis olyan tenyésztőtől lehet venni, aki nem használ anitbiotikumokat.

A Jamie Oliver és olasz mentora Gennaro Contaldo séf együttműködésével létrejött,az érthető és laza olasz konyhát népszerűsítő Jamie’s Italian étterem már milliók tetszését elnyerte világszerte. Minőségi, egyszerű, letisztult és elérhető árú ételeivel és barátságos, fesztelen hangulatával hódít. Az étlapon olyan ételek találhatók, melyeket Olaszországban is megtalálunk, gondosan ügyelve a minőségi alapanyagokra.

A vagány olasz étteremben helyszínen frissen készített tészták mellett látványkonyha és egy lélegzetelállító terasz is várja majd a vendégeket. A budapesti Jamie’s Italian Olaszország és a régió legjobb alapanyagaiból dolgozik majd, a termelők felkutatása már megkezdődött. A konyha az egyedülállóan kiemelkedő minőségű friss alapanyagokra épít, mely a fenntarthatóságot és az állatok etikus tartását helyezi előtérbe, a régióban egyedülálló szempontok szerint, folyamatos beszállítói és alapanyag ellenőrzéssel, a teljes visszakövethetőség mellett. A tisztaság és az állatokkal való méltó bánásmód az egyik kulcsa a rendszernek, melyet a Zsidai Csoport mellett Londonból is folyamatosan ellenőriznek. Nagyszerű fejlődési lehetőség ez minden olyan beszállítónak, aki a minőséget és a nemzetközi fejlődést tűzte ki célul.

Ez is érdekelhet!

Tudd meg milyen Jamie Oliver Olaszországa!

(via Index/NoSalty)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...