Jamie Oliver 45 másodperces omlettje lesz a kedvenc reggelid

Az omlett az az étel, amit gyorsan össze lehet dobni egy egyszerű tojásreggelinek, vagy fel is lehet cicomázni, mint ahogy a franciák teszik. Jamie Olivernek azonban semmi sem lehetetlen, ha gasztronómiáról van szó, ezúttal a gyorsaságot és a plusz ízt ötvözte „45 másodperces omlettjében".

Jamie Oliver „45 másodperces omlettjét”, vagyis puha, levegős textúrája, „croissant-szerű” tojásreggeli-receptjét az Instagramon osztotta meg rajongóival, és garantáltan téged is elcsábít majd ez az egyszerű, de ízletes fogás.

Jamie Oliver 45 másodperces omlettje lesz a kedvenc reggelid

Maga a sütés része valóban kevesebb, mint egy percet igényel, az előkészítéssel együtt pedig összességében nagyjából öt perc alatt készül el a Jamie Oliver-féle omlett. Kezdésnek verj fel néhány tojást, majd forrósíts fel egy tapadásmentes serpenyőt. Locsold meg egy kevés olajjal a serpenyőt, majd öntsd bele a tojásokat. Azonnal mehet rá a reszelt sajt, majd vedd le a tűzről. Fogj egy spatulát, és a széleket hajtogasd rá az omlettre, mint ha palacsinta lenne. Egy szelet pirítóson a legjobb elfogyasztani.

Igaz, hogy kifejezetten rövid ideig kell sütni a tojásokat, de mivel a serpenyő nagyon forró volt, így nem lesz nyers, és nem lesz túl vizes sem. A rövid idő azt is garantálja, hogy nem ég meg túlságosan az omlett széle, nem barnul be, hanem puha marad.

Egy tipp a recepthez:

Figyelj, hogy vékony rétegben öntsd a tojást a serpenyőbe, mivel rövid ideig kell csak sütni. Egy kicsit meg kell forgatni a serpenyőt, hogy a tojások elérjenek a széléig, és úgy szép vékony réteget kapsz, ami gyorsan átsül, és utána szuperül hajtogatható.

Jamie elmondása szerint reggelire, brunchra, ebédre vagy éjjeli snackként is készíti ezt az omlettet, szóval a nap bármely szakában tehetsz egy próbát vele, amikor megéhezel!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További Jamie Oliver és omlett trükkök itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...