Jamie Oliver „45 másodperces omlettjét”, vagyis puha, levegős textúrája, „croissant-szerű” tojásreggeli-receptjét az Instagramon osztotta meg rajongóival, és garantáltan téged is elcsábít majd ez az egyszerű, de ízletes fogás.
Maga a sütés része valóban kevesebb, mint egy percet igényel, az előkészítéssel együtt pedig összességében nagyjából öt perc alatt készül el a Jamie Oliver-féle omlett. Kezdésnek verj fel néhány tojást, majd forrósíts fel egy tapadásmentes serpenyőt. Locsold meg egy kevés olajjal a serpenyőt, majd öntsd bele a tojásokat. Azonnal mehet rá a reszelt sajt, majd vedd le a tűzről. Fogj egy spatulát, és a széleket hajtogasd rá az omlettre, mint ha palacsinta lenne. Egy szelet pirítóson a legjobb elfogyasztani.
Igaz, hogy kifejezetten rövid ideig kell sütni a tojásokat, de mivel a serpenyő nagyon forró volt, így nem lesz nyers, és nem lesz túl vizes sem. A rövid idő azt is garantálja, hogy nem ég meg túlságosan az omlett széle, nem barnul be, hanem puha marad.
Egy tipp a recepthez:
Figyelj, hogy vékony rétegben öntsd a tojást a serpenyőbe, mivel rövid ideig kell csak sütni. Egy kicsit meg kell forgatni a serpenyőt, hogy a tojások elérjenek a széléig, és úgy szép vékony réteget kapsz, ami gyorsan átsül, és utána szuperül hajtogatható.
Jamie elmondása szerint reggelire, brunchra, ebédre vagy éjjeli snackként is készíti ezt az omlettet, szóval a nap bármely szakában tehetsz egy próbát vele, amikor megéhezel!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
További Jamie Oliver és omlett trükkök itt: