Jalapeno poppers - készítsd el Te is!

A tex-mex és mexikói éttermek népszerű tapasa és előétele, aminek általában jól el is kérik az  árát. Otthon sem filléres móka, de legalább könnyen elkészül!

Őszintén szólva, soha eszembe sem jutott, hogy jalapeno popperst készítsek otthon. Van néhány rántott dolog, amiért élek-halok - a tök, és általában a kerti zöldségek - de a csípős, sajttal töltött kis zöld mexikói paprikafajtát soha nem szerettem annyira, hogy bebüdösítsem érte a konyhát. Plusz az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy féltem tőle, mint a tűztől. Nekem dupla panír ide vagy oda, a rántott sajt sem sikerült soha igazán jól - nem is készítettem már vagy tíz éve. Szóval úgy voltam vele, hogy nincs sok értelme elindulni jalapenovadászatra, utána kimagozni a csípős kis paprikákat, ha aztán az egész kifolyik az olajba, és nem csak hogy az alapanyagaim mennek pocsékba, de még az olajat is szűrögethetem.

A jalapeno poppers receptjét itt találod

Pár hete azonban egy barátomtól kértem egy nagy szívességet. És mivel tudtam, hogy él-hal a jalapeno poppersért, úgy gondoltam, akkor most eljött az ideje, hogy legyőzzem a mumust, és csináljak neki egy adagot. Megnéztem pár oktató filmet a poppers hadműveletről, és nekiálltam a feladatnak. Az első helyen, ahol be akartam szerezni a paprikát, olyan árat kértek érte, hogy majdnem arcon röhögtem őket. A csarnok melletti kincsesbányában aztán találtam friss paprikát egész elfogadható áron. Sajtkrémmel és reszelt sajttal töltöttem, bár nagy volt a kísértés - az egyik verzióban ugyanis sült bacondarabokat is kevertek bele.

A jalapeno poppers receptjéért ide kattints

Utána jött a dupla panír - a kettő között 10 percet pihentettem a popperokat, hogy kicsit "kössön rajtuk" a dolog. Utána megvártam, míg nagyon forró lesz az olaj, és csak akkor engedtem bele a megmaradt kis száruknál fogva a töltött paprikákat - ja igen, azt elfelejtettem mondani, hogy a szárait lehetőség szerint ne vágjuk le. Én voltam a leginkább meglepődve, mikor egy csepp sajt sem mászott ki a kabát alól. Tulajdonképpen egy fokkal nem volt nehezebb megcsinálni, mint egy sima rántott gombát.

A jalapeno poppers receptjét itt találod

A tex-mex éttermek és igényesebb kocsmák előétele vagy tapasa amúgy ízig-vérig amerikai, ráadásul texasi fogás, bár tény, hogy az alapja, a chile relleno egy Pueblából származó mexikói étel. Igaz, ott nemcsak sajttal, de a múltkor hozott picadillovalis töltik, és kukoricalisztből készült masszával bundázzák. Bár a picadillo-ból még pont egy adag van a hűtőben, most nem cifráztam a dolgot. Örültem, hogy a jalapenopoppers-szörnyet legyőztem. Próbáljátok ki ti is, becsszó, hogy nem egy nagy ügy!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...