Egy izgalmas párosításból: csodacsatni

A tavasz egyik legizgalmasabb párosítása a mézédes eper és a fanyar rebarbara. Fűszeres Eszter most megmutatja, hogyan férnek el együtt egy befőttes üvegben!

Eper, eper, eper...

Az igazi, szabadföldi eperre még várni kell, és ha ilyen marad az időjárás, akkor május végéig nem is vehetjük, csak ezt a keményebb, kevésbé zamatos, de legalább már magyar fajtát, amit még sajnos nem a nap süt a szabad földön. De ilyenkor már annyira ki vagyunk éhezve az eperre, hogy bizony elcsábulunk. Nem baj, ha még magában nem is annyira finom, egy jó csatniban már megállja a helyét! Egyébként az eperrel kapcsolatban talán a budapestiek is szerencsésnek mondhatják magukat, hiszen hatalmas eperföldek találhatóak a közeli Tahitótfalu határában, és jó eséllyel kifogható egy onnan érkező szállítmány, így legalább a kedvére tehetünk a lokális élelmiszer-vásárlást támogató lelkiismeretünknek.

A recept nem egy klasszikus csatni...

Az alapanyagokat előbb egyenként meg kell sütni a sütőben, így az elkészítési mód jobban hasonlít a ratatouille-hoz, és ettől lesz egy karakteresebb íz a végeredmény. Kicsit időigényesebb is, de mindenképp megéri kipróbálni!

Sült eper- és rebarbaracsatni

Hozzávalók 4 főre

  • 50 dkg eper
  • 50 dkg rebarbara
  • 2 fej hagyma
  • 8 ek Floriol extraszűz olívaolaj
  • 1 chili kimagozva
  • 2 ek balzsamecet
  • 2 ek cukor

Elkészítés

  1. Az epret, a rebarbarát és a hagymát megtisztítjuk, majd felszeleteljük.
  2. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Egy tepsibe csak egyféle gyümölcsöt teszünk a sütőpapírra. Meghintjük cukorral, meglocsoljuk az olívaolajjal, és 20 perc alatt megsütjük.
  3. Mikor mindhárom elkészült, egy lábosban összefőzzük őket az ecettel, a chilivel, és még egy kevés olívaolajjal.
  4. Ekkor sózzuk is, de tehetünk hozzá más fűszereket is, attól függően, hogy mihez esszük majd. Ha egy kis rozmaringgal készítjük, akkor nagyon finom kacsamell mellé, ha zsályával, akkor borjúsült mellé, de ha kakukkfűvel, akkor egy tarja mellé passzol jobban.

További csatni receptek >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...