Egy izgalmas párosításból: csodacsatni

A tavasz egyik legizgalmasabb párosítása a mézédes eper és a fanyar rebarbara. Fűszeres Eszter most megmutatja, hogyan férnek el együtt egy befőttes üvegben!

Eper, eper, eper...

Az igazi, szabadföldi eperre még várni kell, és ha ilyen marad az időjárás, akkor május végéig nem is vehetjük, csak ezt a keményebb, kevésbé zamatos, de legalább már magyar fajtát, amit még sajnos nem a nap süt a szabad földön. De ilyenkor már annyira ki vagyunk éhezve az eperre, hogy bizony elcsábulunk. Nem baj, ha még magában nem is annyira finom, egy jó csatniban már megállja a helyét! Egyébként az eperrel kapcsolatban talán a budapestiek is szerencsésnek mondhatják magukat, hiszen hatalmas eperföldek találhatóak a közeli Tahitótfalu határában, és jó eséllyel kifogható egy onnan érkező szállítmány, így legalább a kedvére tehetünk a lokális élelmiszer-vásárlást támogató lelkiismeretünknek.

A recept nem egy klasszikus csatni...

Az alapanyagokat előbb egyenként meg kell sütni a sütőben, így az elkészítési mód jobban hasonlít a ratatouille-hoz, és ettől lesz egy karakteresebb íz a végeredmény. Kicsit időigényesebb is, de mindenképp megéri kipróbálni!

Sült eper- és rebarbaracsatni

Hozzávalók 4 főre

  • 50 dkg eper
  • 50 dkg rebarbara
  • 2 fej hagyma
  • 8 ek Floriol extraszűz olívaolaj
  • 1 chili kimagozva
  • 2 ek balzsamecet
  • 2 ek cukor

Elkészítés

  1. Az epret, a rebarbarát és a hagymát megtisztítjuk, majd felszeleteljük.
  2. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Egy tepsibe csak egyféle gyümölcsöt teszünk a sütőpapírra. Meghintjük cukorral, meglocsoljuk az olívaolajjal, és 20 perc alatt megsütjük.
  3. Mikor mindhárom elkészült, egy lábosban összefőzzük őket az ecettel, a chilivel, és még egy kevés olívaolajjal.
  4. Ekkor sózzuk is, de tehetünk hozzá más fűszereket is, attól függően, hogy mihez esszük majd. Ha egy kis rozmaringgal készítjük, akkor nagyon finom kacsamell mellé, ha zsályával, akkor borjúsült mellé, de ha kakukkfűvel, akkor egy tarja mellé passzol jobban.

További csatni receptek >>

Legújabb receptek

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Spárgás rizottó sütőben

A rizottó egyik legbosszantóbb része, a folyamatos és fárasztó kavargatás egyszerűen kiváltható azzal, ha az egytálételt a sütőben készítjük el. Az alábbi recept ugyanolyan ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Croque monsieur

Éljen a sajtos szendvics! Sajtos szendvics és sajtos szendvics közt óriási különbség lehet. Főként, ha a mérleg egyik oldalán a croque monsieur áll. A francia bisztrókban és bárokban ...

Slambuc

Alföldi pásztor étel. Fogyókúrázóknak nem ajánlom. Elkészítése nagyon munkaigényes, a rázogatós része kemény fizikai munka. Nőknek nem ajánlom. Ezt nálunk apósom készíti.

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!