Két magyar élelmiszer is sikeresen szerepelt az ízek olimpiáján

A rangos versenyen 90 magyar terméket díjaztak, közülük két magyar élelmiszer is megszerezte a legmagasabb elismerést.

1994 óta minden évben megrendezik a brit Great Taste Awardsot, avagy a Nagyszerű Íz Díját. Az elbírálás során a zsűri teljesen vakon teszteli a termékeket, csak az ízekre koncentrálva véleményeznek. 

Két magyar élelmiszer is sikeresen szerepelt az ízek olimpiáján

A bírák nemzetközi ételkritikusokból, újságírókból, szakácsokból és termelőkből állnak, akik a kóstolás során az aromákra koncentrálnak, de természetesen figyelembe veszik a textúrát és persze a minőségi összetevőket is.

A zsűritagok 3 különböző kategóriában osztanak díjakat: egy, két és három csillagot ítélhetnek meg. 2024-ben, a több mint 13 ezer élelmiszer közül 4 ezer kapott egy csillagot, 1386 termék kettőt, 3 csillagot pedig mindössze 266 élelmiszer. 

A magyar manufaktúrák különféle szörpöket és szirupokat, csokoládékat, kekszeket, chipseket és fűszerpaprikákat indítottak a versenyen, melyek közül 21 nyert 2 csillagot, és 64-et díjaztak 1 csillaggal.

Végül 2 hazai terméknek sikerült bezsebelnie a 3 csillagot:

  • az egyik a Csíz Sajtműhely Baracskai öreg sajtja
  • a másik a Nativus szarvasgombás szarvasszalámija.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Csíz Műhely


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...