Helló!
A hello garlic! fotó- és stylingközpontú, gasztrotémájú mikroblog szerzője vagyok, erre a vonalra az életemben szeretek művészetként gondolni. A blog segítségével váltam főállású, szabadúszó food stylisttá: pályaváltó szuper-sztori az enyém, amit még sokszor ma is nehezen hiszek el, pedig ennek már három éve. Szakácskönyvekben (számuk már tíz, többek között Mautner Zsófi (Chili és Vanília) három könyve, a Csipet Kiadó könyvei közül négy, a Romani Gastro szakácskönyve) és gasztromagazinokban (például a hazai Jamie Magazin) találkozhattatok a munkáimmal, emellett reklámokban, hipermarketek óriásplakátjain, termékcsomagoláson, sokféle márka közösségi média oldalán is ott a kezem nyoma (illetve konkrétan a kezem is néhány tasty-jellegű videóban).
A szakmám megnevezése food stylist, de ez egy kissé megtévesztő, hisz közel sem csak ételekkel dolgozom.
Ugyan általában kisebb, ételközpontú kompozíciókat (mint egy asztalrészlet) rakok össze a megfelelő kiegészítők segítségével, de volt már rá példa, hogy teljes konyhát kellett berendeznem, vagy ruhákat választanom, virágokból nagyméretű koszorúkat készítenem.
Így a megjelölés néha már csak: stylist. Változatos munka az enyém.
A magazinban engem – és reményeim szerint sokatokat – érdeklő témákról fogok írni, úgy mint
- az alapanyagokról (különösen a zöldségek iránti rajongásomról),
- (bio)piacos felfedezéseimről,
- utazásról gasztrofókusszal,
- a színfalak mögötti ételfotózásról és stylingról,
- ötletekkel is jövök az instagramos ételfotókhoz,
- kellékvadászatról,
- és környezettudatosságról az élet minden területén.
Nemsokára találkozunk!
Milutinovits Panka