Itt van minden, amit egy édesburgonyából kihozhatsz - leves, saláta, tészta, egytálétel, süti!

Ki ne szeretné az édesburgonyát - édeskés, gyönyörű színű, egészséges, isteni finom, és az őszi-téli szezon egyik alappillére. Szóval tedd bele mindenbe!

Na de mibe? Meg is töltheted, tésztára is rakhatod, egytálételbe, még gnocchitésztába is, de sütiben sem utolsó, sőőőőt, salátát is feldobhatsz vele. Az egészségességére pedig itt van dietetikusunk szuper ábrája:

Na lássuk, miből élünk:

1. Töltött

Töltögesd meg, menj el a végletekig, és töltsd önmagával, úgy megy igazán a mennybe, nem bánod meg!

2. Rakottas

Rakd meg zöldségekkel, hagymával, sajttal, hússal. Felüdülés lesz a sima krumpli után a változatosság, színben és ízben is.

Pásztorpite édesburgonyával

Az angolok egyik híres egytálétele a Shepherd's pie, azaz pásztorpite. Nincs vele sok cécó, készítünk egy húsos ragut, amit majd beburkolunk burgonyapürével, és összesütjük a ...

3. Tésztafélék

Egyik kedvenc receptünk, kóstoltuk is, és isteni!

4. Leves

Talán a leggyakoribb felhasználási mód, ha levesbe főzöd.

Édesburgonya-krémleves kókusztejjel

Gyorsan összedobható, szuper krémes édesburgonyakrémleves receptet ajánlunk a figyelmetekbe, ami ráadásul teljesen tejmentes is. Egész évben elkészíthető, de az első őszi hidegekben ...

Magyar gulyás angol módra

Mindig örömmel tölt el, ha egy magyar ételkülönlegesség említésre kerül más országok kulináris szaklapjaiban vagy gasztro-oldalain. A BBC GoodFood-on ebben a hónapban megjelent ...

5. Húsételek

Mi lenne jobb, mint a krumpliköretet lecserélni édesburgonyára egy húsétel mellett? Semmi!

Thai currys csirkeragu

Csempésszetek egy kis izgalmat és melegséget a konyhába ezzel a pikáns thai kókusztejszínes, currys raguval. Csirkemell helyett sovány sertéshússal, pulykamellel vagy hús nélkül is ...

6. Saláta

A végső csapás, ha tökéletes és egészségtudatos fogást tervezel enni - sali édesburival!

7. Édesség

És igen, még az édességed is finomabb lesz tőle.

Édesburgonyás puszedli

Egy kedves ismerősömtől kaptam ezt a receptet, és mikor elolvastam, egyből tudtam, hogy el fogom készíteni, mert nagyon szeretem az ilyen puhább fajta kekszeket, puszedliket. Szerintem ...

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...