Itt van minden, amit egy édesburgonyából kihozhatsz - leves, saláta, tészta, egytálétel, süti!

Ki ne szeretné az édesburgonyát - édeskés, gyönyörű színű, egészséges, isteni finom, és az őszi-téli szezon egyik alappillére. Szóval tedd bele mindenbe!

Na de mibe? Meg is töltheted, tésztára is rakhatod, egytálételbe, még gnocchitésztába is, de sütiben sem utolsó, sőőőőt, salátát is feldobhatsz vele. Az egészségességére pedig itt van dietetikusunk szuper ábrája:

Na lássuk, miből élünk:

1. Töltött

Töltögesd meg, menj el a végletekig, és töltsd önmagával, úgy megy igazán a mennybe, nem bánod meg!

2. Rakottas

Rakd meg zöldségekkel, hagymával, sajttal, hússal. Felüdülés lesz a sima krumpli után a változatosság, színben és ízben is.

3. Tésztafélék

Egyik kedvenc receptünk, kóstoltuk is, és isteni!

4. Leves

Talán a leggyakoribb felhasználási mód, ha levesbe főzöd.

5. Húsételek

Mi lenne jobb, mint a krumpliköretet lecserélni édesburgonyára egy húsétel mellett? Semmi!

6. Saláta

A végső csapás, ha tökéletes és egészségtudatos fogást tervezel enni - sali édesburival!

7. Édesség

És igen, még az édességed is finomabb lesz tőle.

Ezeket olvastad már?

Címlapról ajánljuk

További cikkek