Itt van a kávé, amit nem csak az ördög fog meginni

Mindig is akartál egy olyan koffeintartalmú italt, ami pont úgy fest, mint a lelked sötét bugyra? Mázlid van, megérkezett a goth latte, ami hadat üzen az unikornis őrületnek.

A megszállott foodie-k mellett már egy ideje nem csak az ételekkel folyik a végeláthatatlan kísérletezés, hanem - a lassan minden belvárosi sarokra jutó baristáknak köszönhetően - szinte ugyanez történik a kávék terén is. Hogy csak párat említsünk az elmúlt hónapok történéseiből, volt itt már olyan sztori, miszerint egyesek újabban sóval ízesítik a feketéjüket, a belpesti hipszterek újra divatba hozták a retró kotyogós kávéfőzőket, az ausztrál speciality kávézók baristái napjainkban - érthetetlen módon - kibelezett avokádókba töltik a láttékat, az amerikai unikornisos frappucinóktól pedig egy egész világ horkant fel - ki gyönyörében, ki pedig undorában.

Talán utóbbi okán is most a megsebzett szívűeknek is készült egy kávékülönlegesség, ami

olyan fekete, mint egy hideg, halott szív, nem véletlenül kapta a goth latte nevet.

Bár a koromfekete kávét nem csak a megtiport lelkűeknek ajánlják, hanem az egészségtudatos kávéfogyasztóknak is, hiszen az eddigi legfeketébb tejes kávé a hozzáadott aktív széntől lesz a kávék sötét királya.

A mai kutatások pedig azt is bizonyítják, hogy az aktív szén (vagy másnéven faszén) megköti a vírusokat és a baktériumokat is, sőt a baktériumok termelte mérgeket a belekben (vagy fordítva). Semlegesíti a permetszerek, gyomirtók mérgeit, idegen hormonokat, sőt még a radioaktív anyagok egy részét is, valamint orvosságok, ideggyógyszerek, fogamzásgátlók maradékát is. És bár a goth latte pont úgy néz ki, mint amit csak az ördög fog meginni, lehet, hogy kedvező hatásainak révén egyre többen fogják kortyolni reggelente.

Az újhullámos fekete egyébként már az Egyesült Királyságban és Ausztráliában is kapható, de biztosak vagyunk benne, hogy csak idő kérdése, hogy megérkezzen a hazai kávézóba is.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...