Itt a válasz, hogy hogyan tudod hazavinni a vásárfiát egy olyan boltból, ahol semmit sem csomagolnak be

Egy fiatal angol pár olyan élelmiszerboltot nyitott Devonban, ahol a vevők maguk viszik a csomagolóanyagot a válogatott, helyi termelőktől származó csemegékhez. 

Richard Eckersley és felesége, Nicola olyan élelmiszerüzletet nyitott Devonban, ahol növényvédőszer-mentes termékeket árulnak. Nem egy ilyen üzletről hallottunk már, A Zero Waste Shop azonban más.

Az ő polcaikon nem találunk becsomagolt árukat, hanem a vevőknek maguknak kell vinni a dobozokat, üvegeket, zacskókat, amibe a különböző finomságokat haza tudják vinni.

Az etikus, biodinamikus és helyi gazdaságokból származó termékeket nem egyszer biciklivel szállítják a boltba. Tej és alkohol egyáltalán nem kapható az üzletben, és ezeken kívül több, a legtöbb szupermarketben megszokott kaja sincsen az Eckersley boltban. Chipset biztosan nem tud is senki vásárolni. Kapható viszont juharszirup, többféle mag és tészta is.

Nagyon finom lehet az a földimogyoróból és mandulából készült mogyoróvaj, ami frissen darálva kerül a vevő által hozott üvegbe.

Az ételeken kívül olyan időtálló termékek is kaphatóak, mint a cserélhető pengéjű borotva vagy az a bambuszfogkefe, aminek a sörtéi szintén cserélhetőek.

"Olyan termékeket akarunk árulni, ami nem csupán a saját, hanem a Föld egészségének is jót tesz" - nyilatkozta a MertónakRichard.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Nem illik szürcsölni? A Starbucksban ezt máshogyan gondolják

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...