Itt nézd a foci EB-t!

A foci EB alatt komoly gondot tud okozni, hogy hova menjünk meccset nézni. A KIOSK Budapest Terasza biztos jó választás!

A Március 15. téren lévő KIOSK-ról már többször írtunk korábban - tökéletes hely munka utáni, esti alapozáshoz, de vasárnapi családi ebédhez is. A belváros és a Duna-korzó mellett álló étterem és bár kistestvérét, a Terasz Budapestet viszont most láttuk először.

A KIOSK terasza előtt található Terasz Budapest kicsit olyan, mintha egy húszas évek-beli strandra tévedtünk volna. Kék csíkos pult, Dunára, most, a budai rakpartra és most, az EB alatt egy óriási kivetítőre néző, csíkos nyugágyak. A KIOSK terasz kistestvére sokkal lazább, grill-ételes, szendvicsezős-fröccsözős hely, ahol ha kedvünk tartja, nemcsak az asztaloknál foglalhatunk helyet, de nyugodtan kiülhetünk egy pokróccal a teraszt övező zöld, parkos részbe, vagy a kényelmes babzsákokra is.

A Terasz Budapesten június 10-től július 10-ig minden az EB-ről szól - a hatalmas kivetítőn az összes meccset közvetítik, sőt sok meccsnéző hellyel ellentétben asztalt is lehet foglalni. A kivetítő egyébként nem tűnik el az EB után sem, az Olimpiát is innen követhetjük majd, ha kedvünk tartja.

Az étel- és italválasztékot a helyhez illesztették - igényes kínálat, ami illik a szurkoláshoz, baráti beszélgetéshez, fűben heverészéshez is. A hangsúly a grillen van: faszénen készült húsok, szendvicsek és halak, könnyű nyári saláták, amik önmagukban, de köretként is kiválóan megállják a helyüket.

Mi majdnem az egész étlapot végigettük - az összes fogás, akárcsak a KIOSKban, Orosz Gábor séf keze alól kerül ki. A kiülős, meccsnézős helyek gyermekbetegsége, a gyenge konyha így egyáltalán nem jellemző a Terasz Budapestre.

A görög salátával indítottunk - a minden nyári étlap oszlopos tagjának számító salátát egy kis extra zölddel és frissítő citromos öntettel dobták fel. A grillezett lazacot, amit az éttermek nagy részében kiszárítanak, tökéletesen készítik - pont megfelelő állagú, enyhén füstös és szaftos, illik hozzá a kiegészítő csicseriborsós-avokádós zöldsaláta. Abszolút kedvencünk a sertéshúsból készült hamburger volt steak krumplival és roppanós, fanyar, házi kovászos uborkával - szívünk szerint vittünk volna haza is belőle. Aki pedig a szendvicseket szereti, annak mindenképp ki kell próbálni a hátszínes-sajtos szendvicset: igazi húsevők kedvence félig átsült, füstös hátszínszeletekkel.

Desszertnek palacsintát vagy fagylaltot ehetünk - mivel mi végigettük a menüt, már csak egy kis fagyit tudtunk bevállalni. A pisztáciásért még akkor is érdemes beugrani a különálló kis fagyis bódéba, ha utáljuk a focit, és tizenkét pikniktakarót kell kikerülnünk, míg odaérünk.

Ha tehát olyan helyet kerestek, ahol kellemes hideg italok, vidám strandhangulat és jó konyha van, ráadásul még a meccseket is követnétek, akkor irány a Terasz Budapest!

Ez is érdekelhet!

Pola pola - a fele jó, a fele még jobb

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...