Itt a nagy pezsgőkóstoló!

A Pezsgő Szalonnal folytatódik a Winelovers tematikus rendezvényeinek sora.

Az idei nyár kezdetén a prémium borkóstolókat szervező csoport azt szeretné minél több borkedvelőnek bebizonyítani, hogy pezsgőspalackot nemcsak születésnapi ünnepségeken és decemberben érdemes bontani, hanem az év bármely napján. Sőt, a nyári szezon kifejezetten jó lehetőséget kínál arra, hogy próbára tegyük, milyen üdítő lehet egy jól behűtött gyöngyöző- vagy habzóbor a kánikulában - 2015. június 20-án!

A márciusban lezajló Tokaj Grand rendezvénysorozat mellett az idei másik újdonság a Pezsgő Szalon, amely júniusban országszerte kínál buborékokra hangolt programokat, ajánlatokat. A hónap természetesen ez alkalommal sem lenne teljes a Budapesten lezajló Nagy Pezsgő Kóstoló nélkül, amelynek 2015. június 20-án a Corinthia Hotel Budapest ad majd otthont.

Ráhangolódásként röviden összefoglaljuk az egyes itthon elfogadott buborékos borkategóriák közötti különbségeket, hiszen ez egy összetett és sokszínű világ, amely legalább olyan sokféle alkalmat és fogást kísérhet, mint a megszokott, buborékmentes, úgynevezett csendes borok.

A gyöngyözőbor buboréktartalma képződhet természetes módon vagy szén-dioxid mesterséges hozzáadásával. A pezsgőhöz képest azonban alacsonyabb a palackban uralkodó nyomás, 1-2,5 bar körül alakulhat.

A habzóborok szintén a hétköznapok italai, jó szívvel ajánlhatók koradélutáni-esti gondűzőnek. Az alapborhoz mesterségesen adnak annyi szén-dioxidot, hogy a palackban legalább 3 bar túlnyomás uralkodjon.

A pezsgőben lévő buborékok mind természetes módon, az erjesztés következményeként jönnek létre, és legalább 3 bar nyomást fejtenek ki. Az egyes pezsgőkészítési módszereket az eljárás körülményei különböztetik meg. Főként az számít minőség szempontjából döntőnek, hogy milyen alapanyagból indultak ki, palackban vagy tartályban képződtek-e a buborékok, és hogy milyen hosszan érlelték a forgalomba hozatal előtt az adott pezsgőt.

Bővebb információk a Nagy Pezsgő Kóstolóról itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Vegán hamburgerzsemle

Ha a hamburgert egy új szintre szeretnénk emelni, akkor ideje házilag készíteni a bucit. Illetve most az érzékenyeknek is kedvezünk, ugyanis egy tej- és tojásmentes buci receptet hoztunk.

Címlapról ajánljuk

Érkezik az omlós, lekvárral pufira töltött hókifli, minden ünnep kedvence

A hókifli bármilyen alkalomra megfelelő választás, porcukorral bevont külseje miatt azonban karácsonykor jön el igazán az ideje. Szinte elképzelhetetlen nélküle az ünnepi asztal, még a legkritikusabb vendéget is egyből elvarázsolja. A hókifli készítése egyszerű, így bárki nekiláthat, aki egy kis ünnepi hangulatot szeretne csempészni az otthonába. Ezúttal viszont lekvárral is megtöltöttük!

Kristyán Fanni

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...