Itt a meggyszezon! Ezeken a helyeken tudsz magadnak szedni

Az eper után a gyümölcsök újabb királynője, a meggy tör utat magának. Igyekezzetek, a saját szedésű mindig finomabb!

Édeskésen fanyar, tökéletesen lédús – ez jut eszünkbe az érett meggyről, ami sokszor el sem jut odáig, hogy pompás sütemények és klasszikus desszertek fő hozzávalója legyen, mivel már a kosárba kerülés és mosás után bekapkodjuk a szánkba.

Hazánkban nagy hagyománya van a termesztésének, a fogyasztásának pedig még inkább, úgyhogy alig várjuk, hogy hozzá lehessen jutni a mennyei gyümölcshöz. A meggyszezon, a cseresznyével ellentétben ráadásul július közepéig is kitart, így sokáig lehetőségünk van néha arcot összehúzóan savanykás ízvilágához, ami ezzel együtt is mindig édes élményt ébreszt bennünk.

Kiemelték:

a jelenlegi járványhelyzetben a biztonsági előírások – távolságtartás, maszk használata – betartása a vonatkozó kormányrendelet értelmében a szedd magad akciókon is kötelező.

ASokszínű Vidék írta meg, hogy az idei termés sajnos vélhetőleg a tavalyihoz képest a kétharmadára visszaesik majd, köszönhetően annak, hogy a hazai összmeggytermés 60 százalékát adó északkelet-magyarországi gyümölcsösök virágainak fele elfagyott.

Június elején már megnyitottak a szabad szedésű földek, és várhatóan sokáig rájárhatunk még a meggyfákra, ám ha megvan a kiszemelt helyszínünk, érdemes bejelentkezni.

A teljes listát, ahol magunk szedhetjük a lédús, fanyar finomságot, ITT találjátok.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek