Itt a libás finomságok szezonja! - Több mint 200 étterem csatlakozott a Szent Márton-napi Libalakoma nevű kezdeményezéshez

Több mint 200 étterem csatlakozott a Magyar Turisztikai Ügynökség Szent Márton-napi Libalakomát népszerűsítő kampányához. Kerekedj fel te is, és kóstolj libás finomságokat!

A Szent Márton-napi hagyományok újjáélesztése, szélesebb körben való megismertetése érdekében a Magyar Turisztikai Ügynökség meghirdeti a Szent Márton-napi Libalakomát népszerűsítő kampányát. A 2017. október 17-én elindult őszi, belföldi kampány csúcspontjaként a promóció keretében a szervezők felelevenítik a libaételek és a magyar bor fogyasztásához kapcsolódó tradíciókat. Az MTÜ kampányának célja, hogy a Szent Márton-napi hagyományt élővé tegye, a magyarok induljanak útnak, kóstoljanak libaételeket vagy főzzenek otthon családjuknak, barátaiknak.

„Aki Márton-napon libát nem eszik, egész éven át éhezik” – tartja a mondás.

Hallgassatok ti is a jó szóra, kerekedjetek fel, és kóstoljatok libás fogásokat országszerte - persze az újborról se feledkezzetek meg!

Számos magyar étterem csatlakozott az MTÜ kezdeményezéshez. Ide kattintva a teljes listát megtalálhatjátok, de mi is szemezgettünk azok közül a vendéglátóhelyek közül, amelyek részt vesznek az MTÜ kampányában - többek között budapesti, balatoni, Győr környéki, soproni, zempléni, szegedi és hódmezővásárhelyi, ezen kívül a Mátra és a Bükk térségének éttermei is csatlakoztak a kezdeményezéshez.

  • A balatoni éttermek közül a Káli Art Innben libamájat és libakolbászt, liba consommét és liba krokettet lehet kóstolni. A békebeli, 19. századi hangulatú közegben elfogyasztott vacsorát Ekler Viktor fogja elkészíteni.
  • A budapesti Kioskban többek között libamájduót is lehet vacsoráznibirsalmával, céklával és brióssal.
  • A Dunakanyarban található Nagyvillám Étteremben a következő két finomságközülis választhattokMárton-napkor: fűszeres libatepertőkrém ecetes lilahagymával, paradicsommal, paprikával és ropogós zsenge kacsapecsenye párolt káposztával, hagymás tört burgonyával.
  • A soproni Deák Étteremben tárkonyos libaraguleves ésfügeszószos, libamájas, libahúsos hamburger, valamint erdei gombás libacomb pirított zsemlegombóccal is szerepel a Márton-napi étlapon.

Ha egy étterem helyett inkább otthon főzőcskéznénk, a kampányhoz az MTÜ felkérésére a 2016-os Bocuse d’Or európai döntőjének nyertese, Széll Tamás és Szulló Szabina séfek ajánlanak receptet, amelyek itt érhetők el.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...